Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ingyenes_joga_aktiv_hegyvidekieknek

Ingyenes jóga aktív hegyvidékieknek

A Muditayoga Központ foglalkozásaival bővült a kerületi lakosoknak ingyenes sportolási lehetőségeket biztosító Aktív Hegyvidék program. Az érdeklődők a fiatalabb és idősebb korosztály számára egyaránt igénybe vehető gerincjóga egészségmegőrző gyakorlataival ismerkedhetnek meg.

Nem előzmény nélküli a jóga megjelenése a kerületi szabadidő- és tömegsportban, hiszen az Aktív Hegyvidék programba már korábban bevont Karmayoga Stúdió nagy sikert aratott. A kedvező tapasztalatok alapján döntött úgy a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft., hogy az önkormányzat egyetértésével újabb jógahelyszínnel színesíti a kínálatot.

A MOM Parktól pár percre, a Győri út 2/b szám alatt található a Muditayoga Központ. Ennek vezetője, Czapári Edit „Dittó” korábban fitnesszel és tánccal is foglalkozott, s ma már nem csupán órákat tart, hanem jógaedzőket is képez.
„Több mint tíz év fitneszedzői tapasztalattal a hátam mögött, az aerobik, a fitbox, a dance és számos alternatív mozgástípus kipróbálása után köteleztem el magam a jógával. Ebben találtam meg azt a tudatosságot és dinamizmust, ami a legközelebb áll hozzám” – meséli Czapári Edit, aki arra törekszik, hogy minél többen megéljék ezt a felismerést, és megtapasztalják a jóga jótékony hatásait.
Ezt a célt szolgálja az Aktív Hegyvidék program keretében ingyenesen látogatható gerincjóga, ami kíméli az ízületeket, átmozgatja a gerinc körüli izmokat, kiváló regeneráló és keringésjavító. Energiával tölt fel, megszünteti a stresszt, ezért nagyszerű és nem utolsósorban egészséges esti időtöltés egy fárasztó nap után.
A gerincjóga előnye, hogy kortól függetlenül gyakorolható, mert nem igényel nagyobb erőkifejtést, vagy állóképességet. Aki még közelebb kerülne a jógához, díjfizetés ellenében, további mozgásformákat – astanga, flow – is elsajátíthat, sőt akár egyéni órákat is vehet.
Az első gerincjóga-foglalkozás március 22-én 17.30-kor kezdődik, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A jelentkezést az info@muditayoga.hu e-mail címre kell elküldeni.

sm.

 

További információk a Muditayoga Központról: www.muditayoga.hu.