Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Muteremjaro_setak

Műteremjáró séták

A Hegyvidék Galéria a nagy sikerű Helytörténeti séták mintájára márciusban elindítja műterem-látogató sorozatát. Mindazoknak érdemes a programhoz csatlakozni, akik szeretnének személyesen találkozni a Hegyvidék kortárs képzőművészeti életének képviselőivel, közelről megszemlélni munkáikat, megismerni az alkotás folyamatát, kötetlenül beszélgetni művészeti kérdésekről. Feledy Balázs művészeti szakíró közreműködésével az idén olyan képzőművészeket ismerhetnek meg, mint Véghseő Klára festőművész, Kutas László szobrászművész, Szél Ágnes fotóművész, Pálos Anna festőművész, grafikus és Csernátony Lukács László festőművész.
A havonta, kéthavonta sorra kerülő műterem-látogatás remek lehetőség azok számára is, akik kevésbé ismerik a kortárs művészetet. A találkozások a résztvevőknek lehetőséget adnak arra, hogy nagyobb rálátással, tudással, nyitottsággal fordulhassanak a kortárs művek felé, és akár rendszeres látogatóivá válhassanak a galériák, múzeumok kiállításainak.
A programon való részvétel ingyenes, azonban a műtermek befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a 457-0501-es telefonszámon, Kallós Juditnál kell jelezni.
A Műteremjáró séták első vendéglátója Véghseő Klára festőművész lesz, aki március 19-én 16 órakor várja az érdeklődőket. A rajztanárként is dolgozó, csoportos, valamint egyéni műhelymunkákat is tartó művész a különböző festészeti eljárások, technikák, alkotói folyamatok mellett bemutatja műveit is a lakásában kialakított műteremszobájában.

(b.)

A műterem-látogató sorozat részleteiről, az aktualitásokról a Hegyvidék Galéria honlapján és Facebook-oldalán olvashatnak bővebben.