Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tuzolto_es_rendor_kapott_dijat

Tűzoltó és rendőr kapott díjat

Rendkívüli helyzetekben helytálló egyenruhásokat jutalmazott az önkormányzat. Belovics György tűzoltó alezredes és Rauch Péter rendőr törzszászlós kapta meg az idén az önkormányzat Hegyvidék Közbiztonságáért Díját.

Az oklevéllel és nettó százezer forint pénzjutalommal járó elismerést – Segyevi Zoltán kerületi rendőrkapitány és Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője jelenlétében – Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester adta át a rendkívüli helyzetekben kiválóan helytálló egyenruhásoknak.
Belovics György 1991 óta dolgozik az I–II–XII. kerületi tűzoltó-parancsnokságon. Szolgálata alatt több jelentős tűzeset felszámolásában és műszaki mentésben vett részt. Tavaly októberben a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokánál bekövetkező tűzeset oltását vezette. „Kemény, megfeszített munkával, de balesetmentesen sikerült megfékezni a lángokat” – emlékezett vissza a tűzoltó alezredes, aki arról is beszélt a díjátadón, hogy a tűzoltói munka sok fizikai és lelki teherrel jár, mégis úgy véli, szép hivatást választott, hiszen rendszeresen segíthet bajba jutott embertársainak.
Rauch Péter 2008-ban a XII. kerületi rendőrkapitányságon kezdte pályafutását. A fiatal rendőr az elmúlt hónapok során körözött gépkocsitolvajt ért tetten, lakásbetörőt fogott el kollégáival, valamint közreműködött egy súlyos testi sértéssel gyanúsítható férfi kézre kerítésében is.
„Gyerekkori vágyam volt, hogy a rendőrségen dolgozhassak” – mesélte a törzszászlós, aki egy Balaton melletti településről származik, onnan költözött fel Budapestre. Mint mondta, jól érzi magát a XII. kerületi kapitányságon, kedveli változatos, mindennap más és más feladatot adó munkáját – amíg lehet, szeretne is itt maradni.

d.