Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új lépcső és járda épül

A kedvező időjárást kihasználva két gyalogosbarát fejlesztést kezdett meg az önkormányzat. Várhatóan március közepéig befejeződik az Alma utca 11.-től induló és a Határőr utcába torkolló lépcső teljes rekonstrukciója. A gyalogosközlekedés fenntartása érdekében ideiglenes falépcső készült, ezt követően bontották le szakemberek a régi lépcsőt, amit az alapoktól újjáépítettek.
Figyelembe vették a lakossági kéréseket, ezért szélesebb és a korábbiaknál alacsonyabb fokokat alakítottak ki, ami könnyebb járhatóságot eredményez. A minden szempontból korszerű, új lépcső térkő burkolatot kap, a gyalogosok biztonságát erős és jól használható kapaszkodó teszi teljessé. A környezet rendezése érdekében a falépcső helyét befüvesítik.
Szintén a gyalogosok kényelmét szolgálja a Vilma utca felső, meglehetősen rossz állapotú szakaszának átépítése. Forgalmas útvonalról van szó, a környéken élők a Mátyás király útról a Vilma utcán keresztül jutnak el a Béla király útra, valamint a közeli buszmegállóhoz.
A közel két méter széles, száz méter hosszú gyalogjárót térkővel burkolják, kijavítják a kockakő folyókát. Az autók távol tartását pollerekkel oldják meg, azaz a Vilma utca felső részén továbbra sem engedélyezett az gépjárműforgalom. A munkálatok befejezésének határideje március vége.

M.