Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez


Megujult__a_MOMkult_jatszotere

Megújult a MOMkult játszótere

Számos új játék, a többi között trambulin, pedálos körforgó és baba-mama hinta gondoskodik a gyerekek és szüleik gondtalan időtöltéséről a MOM Kulturális Központ most felavatott, átépített játszóterén. A fejlesztés során a Magyar Telekom okos oszlopot telepített, amely ingyenes és gyors vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosít, valamint a rajta elhelyezett térfigyelő kamerák segítségével a látogatók biztonságát szolgálja.

„Egy játszótérhez lehet érzelmileg viszonyulni: ilyen a MOMkult játszótere is, amelyet kifejezetten szeretnek a szülők és a gyerekek” – mondta Pokorni Zoltán polgármester abból az alkalomból, hogy ünnepélyesen átadta a Hegyvidéki Önkormányzat legújabb fejlesztését a hegyvidéki családoknak. A MOM Kulturális Központ játszótere véleménye szerint annak köszönheti rendkívüli népszerűségét, hogy sokak számára könnyen elérhető, és amíg a gyerekek játszanak, addig a szülők leülhetnek az intézmény teraszára kávézni, beszélgetni.
A polgármester megemlítette, hogy mielőtt nekikezdtek a felújításnak, felmérték az ide járó családok igényeit. Több mint négyszázan szavaztak és írták le véleményüket papíron és interneten. A tervező, Szalay-Szakály Zsuzsanna Dóra tájépítész – aki a szintén nagy népszerűségnek örvendő Margaréta játszóteret is tervezte – e javaslatok felhasználásával dolgozta ki az új játszótér koncepcióját.
Váczi János alpolgármester elmondta, hogy az átépített játszótéren számos új játékot, mások mellett babaházat, forgóhintát, akadálypályát, kisebbek és nagyobbak számára kialakított mászóvárat helyeztek el. Újdonság a Hegyvidéken a trambulin, a pedállal hajtható körforgó, valamint az a dupla hinta, amire együtt ülhet fel szülő és gyermeke.
A játékok környezetében több mint hatszáz négyzetméteren öntött gumiburkolat készült, négyszázhúsz cserjét ültettek, ötszáz négyzetméternyi területet füvesítettek a kivitelezők. Nyáron a homokozó fölé helyezhető napvitorlával, valamint párakapuval és ivókúttal teszik majd még kellemesebbé a környezetet.
A MOMkult játszóterén speciális, többfunkciós oszlopot helyezett el a Magyar Telekom, a Hegyvidéken megvalósuló hálózatfejlesztéséhez kapcsolódva. Dr. Máthé Balázs jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettes elmondta, ez az első alkalom, hogy egy kerületben több helyszínen, egységes wifi- és kameraszolgáltatással telepítenek okos oszlopokat. Az 50 Mbit/s sebességű közösségi wifi ingyen internethasználatot biztosít a látogatóknak, míg az oszlopon lévő, közbiztonságot szolgáló kamerák a Hegyvidéki Rendészetre vannak bekötve. A tervek szerint a Magyar Telekom további hat hegyvidéki játszótéren helyez majd üzembe okos oszlopokat.

z.