Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_szeretet_uzenete

A szeretet üzenete

„Beszélgetni, meginni egy pohár bort és elkölteni egy finom vacsorát, közben pedig rácsodálkozni az itt felsorakoztatott remekművekre, amelyek az advent lényegére emlékeztetnek. A Galéria 12 Egyesület művészeinek köszönhetően ilyen különleges élményekben lehet részük azoknak, akik az ünnephez közeledve maguk mögött szeretnék hagyni a rohanó mindennapokat. Ahogy az adventi vásáron, úgy itt, a Galéria 12 Kávézóban is igazán értékes ajándékötleteket találhatnak a hegyvidékiek. Az alkotásokat meg lehet vásárolni, így akár az év minden napján gyönyörködhetünk bennük” – fogalmazott a Galéria 12 Angyalok küldik az értéket című új kiállítása megnyitóján Fonti Krisztina alpolgármester.
Tóth József humoros képpel készült: önmagát ábrázolta, ahogy angyalként röpdös egy téli táj patakja felett. Arcán kedves mosoly, kezében pálmaág. „Szeretem a jókedvet, az alaptermészetemhez tartozik – magyarázta. – Zűrzavaros világban élünk, szükség van a vidámságra. Profánnak tűnhet, hogy angyalnak állítottam be magam, de természetesen nem vagyok az. Csupán a magam módján szeretnék boldog karácsonyt kívánni a szemlélődőnek.”
Borza Teréz, a Galéria 12 Egyesület vezetője nemrég tért haza az olaszországi Cerreto Sannita híres kerámiaközpontjából, ahol komoly sikert aratott. „A múzeum betlehemi tárlatára kaptam meghívást. Az itt kiállított munkám nagyobb változatát vittem magammal. Jó érzés volt, hogy Magyarországot képviselhettem” – mondta.
„Ha ide betér valaki, láthatja, hogy az alkotások más-más stílusban készültek, mindegyik másképp fogalmazza meg a legfontosabbat: a szeretet üzenetét” – méltatta a látottakat Prokopp Mária művészettörténész, hozzáfűzve, hogy a művek fényt, reményt és boldogságot sugároznak – erre pedig mindnyájunknak szüksége van.

(bm.)

 

A kiállítás darabjait megtekinteni és megvásárolni 2018. január 6-ig lehet a Galéria 12 Kávézóban (XII., Hajnóczy József utca 21.).