Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Varosmajori_Mikulas_Kupa_es_Sportmix

Városmajori Mikulás Kupa és Sportmix

Vidám családi programmal egybekötött versenyre hívták a Városmajori utcai sportközpont szervezői az ott úszni tanuló gyerekeket. A harmadik alkalommal megrendezett Mikulás Kupán a Hegyvidéki Úszóiskola tanfolyamaira járó fiatalok mellett a kötelező úszásoktatáson részt vevő kisiskolások is rajthoz álltak, így több mint kétszázhúszan indultak a nemes versengésen.
A kisebbek 25 méteres gyors-, mell- és hátúszásban, a nagyobbak mind a négy úszásnemben 50 méteren mutathatták meg tudásukat. Méghozzá igazi versenyhangulatban, amiről a lelátón helyet foglaló családtagok gondoskodtak. Az úszópalánták lelkesedését és technikáját látva az elért helyezésektől függetlenül mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy kiváló munka folyik az úszóiskolában.
Jó példa erre Forrai Bori története, aki alig két éve kezdett el úszni a Hegyvidéki Úszóiskolában, a mostani versenyen pedig már három érmet szerzett. Háton elsőként ért célba, gyors- és mellúszásban pedig ezüstérmet szerzett. A nyolcéves kislány hetente kétszer jár le a Városmajor utcai uszodába, s mint mondta, a gyorsúszást szereti a legjobban, egyszerűen azért, mert úgy lehet a leggyorsabban haladni a vízben.
Ha Mikulás Kupa, akkor játék: a szokásoknak megfelelően az uszoda feletti tornacsarnokban ugrálóvár, bohóc és különböző ügyességi játékok, sportprogramok gondoskodtak a családok szórakozásáról a verseny ideje alatt. Természetesen díjakból sem volt hiány, valamennyi úszó ajándékcsomagot és emléklapot vehetett át, a dobogósok pedig ezek mellé érmet is. Tiszteletét tette az uszodában a Mikulás is, akitől további ajándékokat kaptak a gyerekek.
„A Mikulás Kupa egyfajta tudáspróba, jó alkalom arra, hogy a tanfolyamainkra járók élesebb helyzetben is kipróbálják magukat” – mondta Móczán Mónika, a városmajori sportközpontot és a Hegyvidéki Úszóiskolát működtető Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője. Januárban kezdődnek az új kurzusok, tudásszinttől függően vízhez szoktató, kezdő, mély vízhez szoktató, félhaladó és haladó csoportok indulnak délután háromtól, minden órában, egészen este hétig. Ezt követi a felnőttoktatás, ami az aquafitnesshez hasonlóan nagy népszerűségnek örvend.
Újdonság a szinkronúszás és a vízilabda-előkészítő tanfolyam. Ez utóbbi az olimpiai bajnok Benedek Tibor nevével fémjelzett UVSE vízilabda-szakosztályának szakmai felügyelete mellett zajlik.
Novemberben indult a sportközpontban a Hegyvidéki Sportmix, ami minden pénteken fél négy és fél öt között kínál ingyenes szabadidős programot a kerületi alsó tagozatos diákoknak. A sportdélutánon szakképzett testnevelők foglalkoznak a kisiskolásokkal.
Mint Móczán Mónika kiemelte, nem az egyes sportágakra, hanem az alapvető mozgáselemek játékos gyakorlására összpontosítanak a résztvevők. Mindezt játékos formában teszik, így teljesítménykényszer nélkül tapasztalhatják meg a sportolás örömét. Lesz foci, kosárlabda, zumba, aerobik, számháború, lábtoll-labda és sorverseny is – a cél az, hogy a tanév során minél több mozgásformát kipróbálhassanak a gyerekek.

(m.)

 

További információk: www.hegyvidekiuszoiskola.hu, www.hegyvideksport.hu