Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megujult_a_sportpalya_a_Nemetvolgyi_iskolaban2

Megújult a sportpálya a Németvölgyi iskolában

A kerület vezetése fontosnak tartja, hogy a lehető legjobb körülményekről gondoskodjon a diákok számára a tanuláshoz. Amióta a Klebelsberg Központ (KK) átvette az iskolák fenntartását, az önkormányzat nem kap állami forrást erre a célra, ennek ellenére továbbra is támogatja az oktatási intézményeket.
Az évek során számos nagyberuházás történt – elég csak a Zugligeti Általános Iskola bővítésére gondolni –, legutóbb pedig a Németvölgyi Általános Iskolában újult meg a sportpálya. Az eredményről személyesen győződött meg Fonti Krisztina alpolgármester, akit Dimanopulosz Andrea igazgató vezetett körbe.Megujult_a_sportpalya_a_Nemetvolgyi_iskolaban1Mint elhangzott, már több mint húszéves volt a sportpálya burkolata, ráadásul nem öntött gumiból, hanem az aszfaltra lerakott gumilapokból készült. Ezek azonban megkoptak, meglazultak, és ami a legtöbb gondot okozta, a lapok széle sok helyen felkunkorodott. Ráadásul a közeli fák gyökerei felnyomták az alépítményt, így a pálya botlásveszélyessé vált.
Időszerű volt tehát a felújítása, amit a legjobb ajánlatot adó cégre bízott az önkormányzat. Érdekesség, hogy ez a cég készítette az eredeti burkolatot is, és már akkor jó munkát végzett, hiszen az kibírta a két évtizedes folyamatos igénybevételt.
„A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a sportolási lehetőségek biztosítására, ez is a gondoskodásunk része. Bizonyított tény, hogy a rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik alapja, és ezt nem lehet elég korán kezdeni. Minél kisebb korban rá kell szoktatni a gyerekeket, hogy aztán felnőttként ez természetes legyen számukra. Ezért is vezettük be az országban elsőként már 2010 előtt a mindennapos testnevelést, amit aztán a kormány az ország összes iskolájára kiterjesztett. Ez olyan program, ami tőlünk, a Hegyvidékről indult, és amire méltán lehetünk büszkék” – fogalmazott Fonti Krisztina.
Az alpolgármester elmondta, nemrégiben hívták fel a figyelmüket arra, hogy az iskola sportpályájának állapota leromlott, a gumiburkolat mielőbbi cserére szorul: „A szülők is szóltak, és az iskola is felvette a kapcsolatot az önkormányzattal, ezért a munkatársaimmal haladéktalanul felmértük a pálya állapotát. Megállapítottuk, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, amit a tavaszi szünetre időzítettünk, így mire a gyerekek visszatértek az iskolába, vadonatúj sportpálya fogadta őket.”Megujult_a_sportpalya_a_Nemetvolgyi_iskolaban2A kivitelező kijavította az alépítmény hibáit, a gumilapokat pedig kiváló minőségű, öntött gumiburkolatra cserélte. Ez puhább, kíméli az ízületeket, és tartósabb is. Összesen 420 négyzetméter sportfelület újult meg, ami több, mint az eredeti méret, ugyanis a távolugrópálya is gumifedést kapott, ahol ráadásként puha gumiszegély került a homokágy mellé. Az alpolgármester ígéretet tett arra, hogy bár az önkormányzat már nem fenntartója az iskoláknak, a lehetőségekhez mérten a jövőben is támogatja a gyerekek érdekében szükségessé váló fejlesztéseket a KK-hoz tartozó intézményekben.
Dimanopulosz Andrea arról beszélt, hogy a Németvölgyiben pezseg a sportélet, a tanítási időben és a délutáni foglalkozások keretében folyamatosan használatban van a sportpálya. Nincs is miért csodálkozni azon, hogy ez mostanra meg is látszott rajta.
„Egyre nehezebb volt megtartani a testnevelésórákat, ideje volt a felújításnak. Ezúton is köszönjük az önkormányzat segítségét, ahogyan a tankerület is mellénk állt: megcsináltatta a labdafogó hálókat és a környező kerítést. Tulajdonképpen egy új sportpályát kaptunk” – emelte ki az iskolaigazgató. Hozzátette, bizonyosan jó helyre került a támogatás, az iskola ugyanis évek óta megnyeri a XII. kerületi diáksportbajnokságot, a többi között azért is, mert minden versenyen nagy létszámban indulnak a tanulói. A motiváció eddig is megvolt a gyerekekben, a körülmények javulásával pedig várhatóan az eddigieknél is többen kapnak kedvet a sportoláshoz.

-os