Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Parkolóhelyeket sorsolhat az önkormányzat

Május 15-én nyílik meg az a pályázat, amivel a Királyhágó téri új társasház mélygarázsában lehet parkolóhelyeket bérelni. Túljelentkezés esetén az önkormányzat sorsolással dönt.

A lehetőséget a környék parkolási nehézségeinek enyhítése érdekében teremtette meg a Hegyvidéki Önkormányzat. Még évekkel ezelőtt előrelátóan gondoskodott arról, hogy plusz 84 parkolóhely létesüljön a ház alatt a környéken élők javára.

A pályázat újdonsága, hogy aki parkolóhelyet nyer, egyben azt is vállalja, hogy nem veszi igénybe az ingyenes közterületi parkolás lehetőségét. Így közel 100 parkolóhely szabadulhat fel a környéken. A szigorúság azért is indokolt, mert sokan azok közül, akik garázshoz jutnak, továbbra is az utcán parkolnak, a garázsukat pedig bérbe adják.

A nyertes pályázók havi 30 ezer forintért (+ áfa) használhatják majd a beállókat. A parkolási lehetőség egy évre szól, utána újabb pályázat keretében ugyanazok vagy mások is parkolhatnak majd.

Az önkormányzat túljelentkezésre számít, így a jelentkezők között nem licittel, hanem sorsolással döntik majd el, hogy kik azok a szerencsések, akik a mélygarázsban parkolhatnak. A részletes pályázati feltételek megtalálhatók a https://hegyvidek.hu/parkolohaz oldalon, ahol jelentkezni is lehet majd május 15-től június 15-ig.

n.