Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tobb_mint_800_katyu_tunt_el_az_utakrol

Több mint 800 kátyú tűnt el az utakról

Károkat okozhatnak a gépjárművekben a kátyúk, sőt akár baleset is kialakulhat miattuk. A Hegyvidéki Önkormányzat épp ezért, a biztonságos közlekedés érdekében, folyamatosan javíttatja az úthibákat. Április végéig több mint 800 kátyút tüntettek el a szakemberek a kerületi kezelésű utakról, ami mintegy 1400 négyzetméter aszfaltozást jelentett.
Természetesen a munka ezzel nem zárult le, hiszen – ha lényegesen kisebb számban is, de – a burkolati repedések javításáról is gondoskodik az önkormányzat, amely továbbra is várja a lakossági bejelentéseket a kátyúkról, amit kerületi kezelésű utak esetében a hegyvidek.hu/aktualis/keruleti-munkalatok/uthiba-bejelentes weboldalon lehet megtenni. A fővároshoz tartozó, tömegközlekedéssel érintett utakkal kapcsolatban a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni.
A képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat a kommunális adóból befolyó bevételből finanszírozza az útpályák nagy felületű felújításait is. Ennek köszönhetően minden évben több útszakasz szépülhet meg, jelenleg is négy helyszínen dolgozik a közbeszerzésen kiválasztott kivitelező.Tobb_mint_800_katyu_tunt_el_az_utakrolJól halad a kopóréteg cseréje a Monda utcában, ami kiegészül a szegély és a járda felújításával. Ugyancsak a terveknek megfelelően zajlik a Virányos út átfogó rekonstrukciója. Tavaly a Zugligeti út és a Mese utca közötti rész készült el, ezúttal a Mese és a Napos utca közötti szakaszt aszfaltozzák és a kapcsolódó járdahibákat javítják ki a munkások.
Folyamatban van a kopóréteg cseréje a Határőr út kerületi fenntartású szakaszain is, most a 49–61. szám között történik aszfaltozás. Szintén a korábban rossz állapotú útpálya újul meg a Szendrő utca Fodor utca és Sólyom utca közötti részén, ahol járdafelújítás is folyik.
Lakossági kérésre az önkormányzat egyeztetett a Budapest Közút Zrt.-vel, így rendeződhetett a parkolás kérdése a Kempelen Farkas utcában. A Tornalja és az Ormódi utca között parkoláshatároló vonalakat festettek fel, valamint a parkolást szabályozó táblákat helyeztek ki a szakemberek.

M.