Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_sportudvart_kapott_a_Zugligeti_iskola_az_onkormanyzat_jovoltabol1

Új sportudvart kapott a Zugligeti iskola az önkormányzat jóvoltából

A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelten gondoskodik a családokról, amihez természetesen hozzátartozik az iskolák fejlesztése is. Bár az oktatási intézmények fenntartása évekkel ezelőtt átkerült a Klebelsberg Központhoz, az önkormányzat azóta is segíti ezek működését. A napokban például új fitneszparkot vehettek birtokba a diákok a Zugligeti Általános Iskolában.
Az iskola bővítése 2019-ben készült el, ami valójában a régi épület szomszédságában álló egykori Fácán vendéglő átépítését jelentette. Ebben tanulnak immár a felsősök, akik modern sportpályát és tornacsarnokot is kaptak.Uj_sportudvart_kapott_a_Zugligeti_iskola_az_onkormanyzat_jovoltabol2„A Hegyvidéken a műemlékvédelem, értékeink megőrzése és az oktatás olyan területek, amiket az önkormányzat, a kötelező feladatain túl, minden erejével támogat. Ennek köszönhetően jöhetett létre az utóbbi évek legnagyobb oktatási fejlesztése, a Zugligeti iskola bővítése. Ez olyan eredmény, amire minden hegyvidéki büszke lehet, hiszen megmentettünk egy emblematikus épületet, és kiváló körülményeket teremtettünk az itt tanuló gyerekek számára – foglalta össze az előzményeket az iskolába ellátogató Fonti Krisztina alpolgármester. Azt is hozzátette, hogy hiába épült akkor tornaterem és sportpálya, ez mára kevésnek bizonyult. – Az iskola vezetése felhívta a figyelmünket arra, hogy nincs elég kültéri játszófelület, és mivel évek óta nem történt előrelépés ezen a téren, az önkormányzat úgy döntött, kézbe veszi az ügyet. Így készült el teljes egészében kerületi finanszírozásban a sport- és játszóudvar.”Uj_sportudvart_kapott_a_Zugligeti_iskola_az_onkormanyzat_jovoltabol1Bernyák Adrienn, a Zugligeti Általános Iskola igazgatója arról beszélt, hogy már nyolc osztály használja a 2019-ben átadott épületet, ezért szükségessé vált a sportolási lehetőségek bővítése: „Az aulában vannak pingpongasztalaink, ezeket nagyon szeretik a diákjaink. Úgy gondoltuk, ne csak zárt helyen, hanem a szabadban, jó levegőn is legyen lehetőségük a játékra, ezért került két asztal az udvarra. Ezek mellett, az önkormányzat egyetértésével, négy fitneszgépet telepítettünk oda, amiken saját testsúlyos gyakorlatokat lehet elvégezni” – mondta az igazgató, aki megemlítette, hogy a sporteszközöket nemcsak a testnevelésórákon, hanem a szünetekben és a napközi idején is használhatják a gyerekek.
A Közép-Budai Tankerületi Központot vezető Hajnissné Anda Éva mindezt azzal egészítette ki, hogy a fejlesztésnek köszönhetően sokkal színesebbé lehet tenni a testnevelésórákat: „A fitneszgépek az izomzatot fejlesztik, a pingpong a reflexeket és a gyorsaságot, tehát igazán komplex mozgásokat lehet itt elsajátítani.” Egyúttal annak a reményének is hangot adott, hogy a jövőben még több kényelmi beruházás valósul meg a XII. kerületi iskolákban.

sm.