Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ujabb_muemlek_ujulhat_meg_jegpalya_epulhet_Zugligeten

Újabb műemlék újulhat meg, jégpálya épülhet Zugligeten

Az 58-as villamos régi, zugligeti végállomásánál a terület helyreállítási és fejlesztési terveit mutatta be Fonti Krisztina alpolgármester Orbán Viktor miniszterelnöknek. Az eseményen Pokorni Zoltán polgármester, valamint a terület megtisztítását és rendezését végző fiatalok is jelen voltak. A miniszterelnök a támogatásáról biztosította a zugligeti fejlesztési terveket. Ez azt jelenti, hogy hamarosan megújulhat a műemléki épület, amely mellett jégpálya épülhet.
A Hegyvidéken közel ötszázötven épület érintett helyi értékvédelemmel, ami a kerületi ingatlanok mintegy tíz százalékát teszi ki. Ez elég sok, főleg ha összehasonlítjuk a szomszédos kerületek számaival: a XI. kerületben például összesen négy helyi egyedi védelmet élvező épület található. Az országos és fővárosi védelemmel együtt megközelíti a kilencszázat a hegyvidéki védett épületek száma.Ujabb_muemlek_ujulhat_meg_jegpalya_epulhet_ZugligetenAz értékes XII. kerületi épületek felújítását huszonkét éve támogatja a Hegyvidéki Önkormányzat az értékvédelmi pályázataival. Csak a mögöttünk hagyott öt évben több mint 155 millió forint támogatást ítélt meg a védett értékek rendbetételére, amivel közel 1 milliárd forint értékű beruházáshoz járult hozzá. A pályázati rendszer fennállása óta – a felújítások mai költségeit figyelembe véve – nagyjából 4 milliárd forint értékű beruházás valósult meg a Hegyvidéken.
Az 58-as villamos régi végállomásánál található épület felújításával újabb műemléket védhet meg az önkormányzat, ezúttal kormányzati támogatással.