Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Derusebb_terek_az_orvosi_rendelokben1

Derűsebb terek a svábhegyi orvosi rendelőkben

A harmadik éve zajló rendelőfelújítási program eredményeként immár a Normafa úton is megszépült környezetben várják a háziorvosok a gyerekeket és a felnőtteket. A tervek szerint még az idén újabb három rendelő újul meg.

„Már nemcsak a háziorvosainkra, hanem a többségében megújult rendelőinkre is büszkék lehetünk” – mondta Pokorni Zoltán polgármester a Normafa út 4. szám alatti, kívül-belül megszépült gyermek- és felnőttháziorvosi rendelő átadásán. A Hegyvidéki Önkormányzat az elmúlt két és fél évben közel félmilliárd forintot költött a rendelők felújítására, ahol egységes belsőépítészeti koncepció alapján, azonos minőségben, a korábbinál derűsebb hangulatú tereket alakítottak ki a kivitelezők. A Normafa úti épületben is az önkormányzat emblémájában fellelhető élénk kék és zöld szín köszön vissza az új ajtókról és a berendezési tárgyakról. A korszerűsítési program ezzel nem ért véget, a tervek szerint még ebben az évben a Zugligeti úti, a Beethoven utcai és a Kiss János altábornagy utcai rendelők felújítása következik.
Fonti Krisztina alpolgármester arról beszélt, hogy a korábbi munkálatokhoz hasonlóan a Normafa úti rendelők felújítása is rövid idő alatt elkészült, mert sem a betegeket, sem az orvosokat nem akarták sokáig kitenni az átmeneti időszakkal együtt járó kényelmetlenségeknek. Az ideiglenes rendelő ezúttal is a Böszörményi úton működött, ami nehezítő körülmény volt a hegyen élők számára. „Remélem, hogy a megújult, komfortosabb rendelő mindenkit kárpótol a munkálatok ideje alatti kellemetlenségekért” – tette hozzá.
„Pontosan, határidőre befejeződött a felújítás, ez nem kis eredmény a mai építőipari körülmények között” – dicsérte a szervezők és a kivitelezők munkáját az 1985 óta a Normafa úton dolgozó dr. Varró Sándor háziorvos. Nála is régebben, az épület 1974-es átadása dolgozik itt dr. Gál József asszisztense, Leidlné Sajtos Erzsébet, aki elmondta: amellett, hogy sokkal szebb lett a rendelő, jobban igazodik az orvosok és a betegek igényeihez – például a korábbi ruhatár és étkező helyén most már egy teljesen új fektetőhelyiség van.Derusebb_terek_az_orvosi_rendelokben2Az esztétikai megújításon túl a gyermekrészlegen is történtek fontos funkcionális átalakítások. Dr. Bogdányi Katalin csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos kiemelte: az egészséges tanácsadást és a betegrendelést megcserélték, hogy közvetlenül ez utóbbi mellett helyezkedhessen el a fertőzőelkülönítő. Egy új konyha is létrejött az orvosi és a védőnői szoba között.
A Normafa úti épületben négy háziorvos, egy házi gyermekorvos és két területi védőnő dolgozik. Mindegyik orvosnak külön rendelője van, ami jelentős mértékben megkönnyíti a munkájukat.
A felnőtt- és a gyermekrészlegen egyaránt megújultak a burkolatok, valamint új, vidám színű – a rendelők esetében hangszigetelt – ajtókat szereltek fel a készítők. A frissen festett falakat a gyermekrendelésen állatfigurás matricákkal tették még barátságosabbá. Új padokat kaptak a várók, a gyerekek kedvéért pedig babzsákfotelek és rajzasztalok kerültek ki. Korszerűbb lett az elektromos hálózat és a fűtési rendszer, ezeken kívül pedig a tetőszigetelés, a homlokzat, a rámpa, az udvari burkolat és a kapu is megújult.

z.