Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elkeszult_az_Irhas_arok

Elkészült az Irhás árok

A terveknek megfelelően haladnak a tavaszra időzített út-, járda- és lépcsőépítések. Két nagyobb beruházással már végeztek a kivitelezők.
Elkészült az Irhás árokban az Adorján utca alatti szakasz felújításának második üteme, ami a vízelvezetés megoldatlansága és az ennek következtében rendszeressé váló kátyúsodás miatt vált szükségessé. A rekonstrukció keretében öt keresztirányú vízelvezetőt építettek a szakemberek az útpályába, valamint a környező telkek védelmében kiemelt szegélyt alakítottak ki. Befejeződött a Fodor utca 120–130. közötti, mintegy 100 méter hosszúságú járda aszfaltozása, az új acélkorlát is napokon belül a helyére kerül.
Folyamatban van az Ada lépcső generálfelújítása, a pihenőtől felfelé az alapot is visszabontják, majd újraépítik a teljes szerkezetet a kivitelezők. Előre gyártott elemekből alakítják ki a lépcsőfokokat, a korlátot áthelyezik, így még inkább használható lesz a lépcső. Szintén zajlik a Németvölgyi úton – a Nagysalló és a Vas Gereben utca között – a hiányzó járda pótlása. A munkálatok április közepéig befejeződnek.
Dolgoznak a közműcégek is, az Álom utca 13. és a Zalatnai utca 7. között gázvezetéket építenek, a Magas út alsó szakaszán, a Nőszirom utcától lefelé elektromos kábelt fektetnek. Vízvezeték-rekonstrukció kezdődött a Mártonhegyi úton, ezért a Németvölgyi út és Mártonhegyi út 48. között a kivitelezés idején a Németvölgyi út felől a Nárcisz utca irányába egyirányú lesz az útszakasz.
Nem állt le a távközlésihálózat-fejlesztés sem. A következő hetekben a Fodor utca–Bürök utca–Németvölgyi út–Jagelló út–Böszörményi út–Istenhegyi út, valamint a Németvölgyi út–Jagelló út–Hegyalja út–XI. kerület által határolt területen várhatók kisebb burkolatbontások és javítások.
A munkálatokkal érintett útszakaszokon ideiglenes forgalmi változásokra, a parkolási lehetőségek és a gyalogosforgalom korlátozására kell számítani.

M.