Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megujult_a_Varosmajori_futokor1

Megújult a városmajori futókör

A már megszokott kiváló minőség várja a sportolni vágyókat a megszépült városmajori futókörön. Az öt évvel ezelőtt önkormányzati beruházásban kialakított 585 méter hosszú pályán a Városmajori Futóklubnak köszönhetően ingyenes edzéseken vehetnek részt az érdeklődők. A sportközösség csapatai a következő Ultrabalatonon is elindulnak.

A XII. kerület három futóköre közül a városmajori volt az első, ezt követték a Normafán és a Gesztenyés kertben kialakított pályák. A városmajori immár ötéves, kezdett meglátszani rajta az intenzív használat. Ezért a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött, felújíttatja a burkolatot – mondta a futókör hivatalos átadásán Pokorni Zoltán.Megujult_a_varosmajori_futokor2Az eredetileg kijelölt nyomvonal kicsit keskenyre sikeredett, így utólag ki kellett szélesíteni. Ennek viszont az volt az ára, hogy az így kialakított „előzősáv” és a meglévő közé egy betonszegély került. S bár ez nem jelentett balesetveszélyt, ideálisnak sem volt mondható, ahogyan a kétszínű felület sem számított kifejezetten tájba illőnek. A mostani felújítás után ez már a múlté, egységes lett a futókör, a köztes betonszegély pedig eltűnt.
„Megkérdeztük a kerületi polgárokat, milyen legyen az új burkolat színe. Nagy többséggel a kevert megoldás nyert, ami már a Normafán és a Gesztenyés kertben is a legnépszerűbbnek bizonyult – folytatta a polgármester. – Az a feladatunk, hogy segítsük a kerületi diák- és tömegsportot, megteremtsük az ezekhez szükséges feltételeket. Ezért építettünk futópályákat, amik köré élő, aktív közösségek szerveződtek. Ennek különösen örülünk, hiszen együtt sportolni sokkal jobb, motiválóbb, mintha ezt magunkban tennénk.”
További változás, hogy a park egyik biztonsági kameráját a pálya felé fordították. Az igények ismeretében a futókör melletti közvilágítás bővítése is megtörténhet.
A futóklubokat szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.-t vezető Móczán Mónika arról beszélt, hogy az új pálya még alkalmasabb a résztávok teljesítésére. Edzéseken ezeket rendszeresen gyakorolják, ahogyan a közeli dombokat, hegyoldalakat is „befutják”. Szükség is van az állóképesség javítására, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan ismét elindul az Ultrabalatonon egy 12 és egy 8 fős csapat. Utóbbi tavaly hetedik lett a kategóriájában, ezen szeretne javítani. Mivel a Gesztenyés kertben télen is volt lehetőség a tréningek megtartására, még jobb fizikai állapotban várják a versenyt a csapattagok, akik közül többen a közelmúltban csatlakoztak a közösséghez.Megujult_a_varosmajori_futokor3A futóklubokban a tagok életkora a tizenévestől a szépkorúig terjed, és igazi baráti kapcsolatok alakultak ki közöttük – mesélte az edzéseket irányító Markocsán Sándor. Kiválónak értékelte a megújult futókört Makka Anna és Poór Simon. A TFSE atlétái elmondták, hogy a megfelelően puha, az ízületeket kímélő burkolaton nagyszerűen lehet futni. Ezt rögtön be is bizonyították, és remek, alig több mint 2 perces idővel avatták fel a pályát.
A Városmajori Futóklub minden kedd este 6 órától várja a sportolni vágyókat. Aki inkább a Normafát részesíti előnyben, csütörtökön este 6-kor legyen az ottani buszfordulótól induló pályán.

MM.