Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elmarad az idősek gálaműsora

Az idősek világnapja alkalmából évről évre gálaműsorral köszönti az önkormányzat a Hegyvidéken élő nyugdíjasokat, akik számítanak is az októberi programra: sokan már hetekkel, hónapokkal korábban érdeklődnek az esemény iránt, hogy időben jelezhessék részvételi szándékukat. Így volt ez az idén is, ám a járványhelyzet, sajnos, közbeszólt.

„A tavaszi járványhullám csillapodásával elkezdtük szervezni a gálaműsort, ám az elmúlt hetek fertőzési adatai alapján nyilvánvalóvá vált, hogy nem tarthatjuk meg a népszerű rendezvényt. Egy ilyen több száz fős program kiemelt járványügyi kockázatot jelentene, különösen az idősek körében” – beszélt a lemondás hátteréről dr. Varga-Kovács Emese, a polgármesteri hivatal népjóléti irodájának vezetője.

Mint elmondta, az önkormányzat fontosnak tartja az időseknek szervezett közösségi eseményeket, hiszen a lelki egészségmegőrzéshez nagyban hozzájárul a másokkal együtt, jó hangulatban, tartalmasan eltöltött idő. Most azonban a fertőzés megelőzése a legfontosabb – ez az oka annak, hogy elhalasztják az idősnapi rendezvényt, nem nyitnak ki az idősek klubjai, és a Hegyvidéki Kulturális Szalon időseknek szóló programjai is szünetelnek. Természetesen mindenki készül az újranyitásra, nagyon várja, hogy véget érjen a járvány, és újra élettel teljenek meg a kedvelt közösségi terek.

z.