Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Keruleti_utlezarasok_kozmuepitesek_miatt

Kerületi útlezárások közműépítések miatt

Októberben sem állnak le a közműépítések. A következő hetekben a XII. kerület több utcájában végeznek majd burkolatbontással járó munkálatokat a kivitelezők.

A Fővárosi Vízművek Zrt. megbízásából, a biztonságos vízellátás fenntartása érdekében, a hegyvidéki városközpont körzetében végez vízvezeték-rekonstrukciót a HMM-BAU Kft. Jelenleg a Kiss János altábornagy utca Törpe utca és Margaréta utca közötti szakaszán, valamint a Margaréta utca Kiss János altábornagy utca és Németvölgyi út közötti részén dolgozik a kivitelező. A munkálatok miatt a Kiss János altábornagy utcának a Törpe utca és Margaréta utca közötti szakaszán, valamint a Margaréta utca játszótér melletti részén teljes útlezárás történt.
A beruházás harmadik szakaszának kezdete novemberben várható, akkor a Németvölgyi út felől egyirányú lesz a Margaréta utcának a Németvölgyi út és a játszótér közötti szakasza. A környékre igyekvő autósoknak érdemes több időt kalkulálniuk a megállásra, ugyanis a munkák idején csökken az igénybe vehető parkolóhelyek száma.
Az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából az Észak-Budai Zrt., fogyasztói csatlakozás létesítése céljából, elektromoshálózat-építésbe kezd a Hegyhát út 13–19. közötti járdaszakaszon. A következő hetekben szennyvízcsatorna-építés folyik majd a Csiga utcában, aminek keretében a vízvezeték-kiváltás és a vízelvezető árok mederrendezése is lezajlik. A munkát a Budapest Fővárosi Önkormányzat rendelte meg a Penta Kft.-től. Ugyanez a cég végzi el a Galgóczy köz 4–8. közötti szennyvízcsatorna építését, szintén fővárosi beruházásban.
Valamennyi munkaterület közelében további ideiglenes forgalmi változásokra, valamint a parkolási lehetőségek és a gyalogosforgalom korlátozására kell számítani, így aki teheti, a következő időszakban kerülje el ezeket a helyeket.

mm.