Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szépülő intézmények

Folyamatosan korszerűsíti a kerületi kezelésben lévő intézményeket a Hegyvidéki Önkormányzat. Elkészült az emeleti előtér burkolatának cseréje a Virányosi Közösségi Házban. A régi lapburkolatokat és parkettát a kivitelező elbontotta, az aljzatot kijavította, majd új, csúszásmentes lapokat tett le mintegy 80 négyzetméteren.
Szintén a közösségi házban megtörtént az emeleti ügyfélmosdók teljes körű építészeti és gépészeti felújítása. Ez magában foglalja 100 négyzetméternyi lapburkolat cseréjét a falakon és a padlón, a vakolatcserét, a falfestést és a nyílászárók mázolását. Az épületgépészeti munkák része volt a víznyomó- és lefolyóvezetékek szerelése, az elektromos vezetékek áthúzása, valamint új lámpák, tükrök, polcok és ventillátor felszerelése, ahogyan a szaniterek is megújultak.
A végéhez közeledik a bejárati járda és lépcső átépítése a Hegyvidéki Szociális Központ Virányosi Gondozási Központban. A megsüllyedt viacolor járdát az építők felszedték, a lépcsőt elbontották, majd a megerősített alapok elkészítése után helyreállították. Megszépül a 70 négyzetméteres kültéri terasz is, amelynek a felfagyott burkolatát a műkő szegéllyel együtt eltávolították. A kijavított aljzatra kültéri fagyálló és csúszásmentes burkolat került.Szepulo_intezmenyekA rendelkezésre álló statikai szakvéleményben leírtak alapján halad az Orbánhegyi Óvoda szerkezeti megerősítése. Ennek elkészültével az épület körül új drénrendszer kiépítésére van szükség, míg a felbontott gumiburkolatot és a járdát helyreállítja a kivitelező.
Folyamatban van a külső nyílászárók cseréje a Hegyvidéki Mesevár Óvodában. A későbbiekben a jelenlegi megjelenéssel azonos nyílászárókat építenek be a déli, délnyugati homlokzatokon, valamint az alsó és felső szinten is.
Acél menekülőlépcsőt alakítanak ki a Táltos Csikó tagóvoda homlokzatán, méghozzá a katasztrófavédelmi előírásoknak megfelelően az első emeleti védett térből kiindulva. Ehhez szükség van a meglévő ablak bontására, a nyílás bővítésére, továbbá egy hőszigetelt és tűzgátló ajtó beépítésére.

M.