Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tájékoztatás a Csörsz utcai lakóknak

Megkezdődött a Testnevelési Egyetem fejlesztésének második üteme a Csörsz utcában, ennek kapcsán számos lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz. Pokorni Zoltán polgármester levélben tájékoztatta az érintetteket, amelyben arról ír: az építkezés miatt már korábban kérték Gyetvai Árpádot, a beruházási programiroda vezetőjét, készítsenek tájékoztatóanyagot a fejlesztésről a Csörsz utcában és a környéken élők számára. Az önkormányzat azt is szeretné elérni, hogy az egyetem lakossági fórum keretében hallgassa meg a környékbeliek álláspontját.

A polgármesteri hivatal munkatársai a kivitelező céget, valamint annak helyszíni vezetőjét is megkeresték, és felhívták a figyelmét a porral, zajjal és a munkakezdés idejével kapcsolatos előírásokra. Amennyiben megállapítják a zajszennyezést, vagy a rendeletbe ütköző korai munkakezdést, bírság kiszabásával élnek. A kivágni tervezett fákról jelenleg vita áll fenn, az önkormányzat ugyanis azt szeretné, ha a Csörsz utca felé árnyékot biztosító jegenyék megmaradnának.

A Hegyvidéki Önkormányzat nem járhat el ügyfélként a kormányhivatal és az építési hatóság előtt a Testnevelési Egyetem kiemelt beruházássá minősített kampuszfejlesztése ügyében. Korábban már kérte az ügyféllé nyilvánítását, erre azonban egyelőre nem kapott választ.

Az egyetem új kampuszának gondolata több mint egy évtizede merült fel a döntéshozókban. A megvalósítás módjáról azóta is folyamatosan egyeztet az önkormányzat, amely nem a mostani helyszínt tartotta megfelelőnek, a tulajdonos állam azonban másképp döntött.