Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vidám sportdélelőtt a 12-es szám bűvöletében

A járvány nem kedvez a zárt térben tartott sportprogramoknak, hiszen most az a legfontosabb, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ne sportoljunk, sőt, ebben a helyzetben még fontosabb a testmozgás! Nem véletlenül javasolják az egészségügyi szakemberek a rendszeres mozgást, amely rendkívül jó hatással van az immunrendszerünkre, így segíthet elkerülni a betegségeket.

Már csak ezért is érdemes elmenni október 10-én, szombaton a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. legújabb családi programjára, kortól és állóképességtől függetlenül. Az Anna-réten most először megrendezett Hegyvidéki SportmiXII – miként a neve is mutatja – a 12-es szám köré szerveződik. A várhatóan pörgős és vidám sportdélelőttre a szervezők azért pihentető programokkal is készülnek.

Az intenzív gyakorlatok közé tartoznak a különféle challenge-ek, mint például a lövőerőmérés, vagy a Street Workout. Ez utóbbin öt erőpróbát teljesíthetnek a vállalkozó kedvű sportbarátok. Szintén a kitartás próbája, ám korántsem a puszta testi erőre épít a tájékozódási futás. Ennek során – a 12-es számnál maradva – a térkép segítségével 12 jellegzetes helyszínt kell megtalálniuk a résztvevőknek.

Izgalmasnak ígérkezik az Aktív Hegyvidék programból már jól ismert, ezúttal olasz ételkóstolóval egybekötött, kétszer félórás Zumba Party. A természet lágy ölén lesz még „12 Ászana” jógafoglalkozás, méghozzá kettő egymás után, valamint Nia-órák, amiken a 12 alapmozdulatot lehet majd elsajátítani.

Természetesen valamennyi program ingyenes, és nincs szükség előzetes regisztrációra. A rendezvény 10 órakor kezdődik, ám érdemes kicsit korábban érkezni, ugyanis az Anna-réten felállított információs sátornál kell jelentkezni a foglalkozásokra.

M.