Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ajándék kalácsok rászoruló időseknek

Száz kalácsot ajánlott fel húsvétra rászoruló időseknek a Barabás Villában működő Nuance bisztró, amelynek üzemeltetője 2016-ban a „Legjobb hegyvidéki pékség” címet nyerte el az egykori Daily pékséggel.

„Példaértékű, hogy egy kerületi vállalkozás nagyobb felajánlással segít szebbé tenni az ünnepet az időseknek” – fogalmazott dr. Varga-Kovács Emese, a polgármesteri hivatal népjóléti irodájának vezetője, aki elmondta, hogy az önkormányzat a legalacsonyabb nyugdíjú, szociális étkeztetésben részesülő embereknek juttatta el az ajándékot. Megemlítette azt is, hogy a járvány kezdete óta, immár egy éve működik a Hegyvidéki Segítő Központ, amely naponta 400-500 idősnek biztosít meleg ételt, továbbá az önkéntesek bevásárolnak és gyógyszereket szállítanak ki a segítségre szorulóknak.

„A mi üzletünk is komoly vesztese a járványnak. Nemcsak anyagilag, hanem mentálisan is nehéz túlélni a mindennapokat, ezért olyan projekteket próbálunk kitalálni, amivel másoknak és ezáltal magunknak is örömet szerezhetünk” – mondta Tomka Rita, a Nuance bisztró vezetője. Mint hozzátette, azért a magányos, nehéz helyzetben lévő idősekre gondoltak húsvétkor, mert közülük sokan nagyon régen találkozhattak szeretteikkel a vírusveszély miatt. A felajánlással az ő életükbe igyekeztek egy kis „boldogsághormont” csempészni.Ajandek_kalacsok_raszorulo_idoseknek

k.