Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Továbbra is kötelező közterületen a maszkviselés

A kormány az operatív törzs javaslatára április 19-ig meghosszabbította a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, valamint közterületen és nyilvános helyen a másfél méteres távolságot tartani.

Szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább másfél méter távolságot kell tartani. A vendéglátóüzletek nem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be a vendégek az éttermekbe.

A szállodák és fitnesztermek változatlanul nem fogadhatnak vendégeket. Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodott a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.Tovabbra_is_kotelezo_kozteruleten_a_maszkviseles