Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvidéki Mesevár Óvoda

Óvodavezető: Bátyai Éva

Cím: 1125 Budapest, Diós árok 1–3.

Alsó Svábhegyi út 2.

Telefonszám: 393-5190

E-mail: postmaster@hegyvidekimesevar.t-online.hu

Honlap: www.mesevarhegyvidek.hu


Csoportok száma

Maximum/minimum

csoportlétszám

Férőhelyek száma

11

20-25

275


Korszerű játszóeszközökkel felszerelt, tágas, zöld udvar, modern kiszolgálóhelyiségek, külön fejlesztő- és logopédiai szoba, valamint tornaterem várja a gyerekeket a jelenleg kilenc csoporttal működő Hegyvidéki Mesevár Óvodában. Csendes, mégis központi elhelyezkedése további vonzerőt jelenthet a szülők számára, akik gépkocsival vagy tömegközlekedéssel is könnyen elérhetik a nevelési intézményt.
Az összes csoportban két szakképzett óvodapedagógus és egy dajka biztosítja a nyugodt, szeretetteljes körülményeket a kicsik számára, a pedagógiai munkát három pedagógiai asszisztens segíti. Gyógypedagógus végzettségű fejlesztőpedagógus külön foglalkozik azokkal a gyerekekkel, akiknek erre szükségük van. Rajta kívül óvodapszichológus és logopédus támogatja az óvodai nevelést. A táplálékallergiás gyerekek étkeztetését dietetikus felügyeli.Hegyvideki_Mesevar_Ovoda1A fertőzéses megbetegedések megelőzésére és enyhítésére sószoba áll rendelkezésre. A napirend alapján minden csoport heti két alkalommal részt vehet a sószobában zajló foglalkozásokon.
A Hegyvidéki Önkormányzat jóvoltából kialakított óvodakertben a gyerekek játszva sajátíthatják el a különféle növények termesztését, gondozását, további felhasználását. A modern eszközökkel bőségesen ellátott játszókert különlegessége a Budapest Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának pályázati támogatásával megvalósuló „Szenzoros mezítlábas tanösvény magaságyás”, amely újabb helyszíne az óvodások fejlesztésének.
Az óvoda pedagógiai programja az egészséges életmódra, a környezeti nevelésre helyezi a hangsúlyt, valamint a játékban való tanulást tartja szem előtt. Az egészséges életmód területén a helyes életritmus kialakítását, a helyes táplálkozási szokások megalapozását, a szabad mozgást, a levegőzést, a sportolást részesíti előnyben.
Fontos, hogy a gyerekek játékos formában, közvetlen tapasztalatszerzéssel ismerjék meg az őket körülvevő világot, fedezzék fel a természet szépségeit, és vigyázzanak rá. „Zöld Óvodaként” ehhez a tárgyi környezet is jó lehetőséget nyújt, szelektíven gyűjtik a hulladékot, komposztálnak, újrahasznosítanak.
„Komplex megvilágításba helyezzük a különböző témákat, és sokoldalúan dolgozzuk fel azokat, mert úgy véljük, ez a fajta több oldalról való megközelítés könnyebbé teszi a megértést gyermekeink számára, és egyéni képességeiknek megfelelően megszilárdítja tudásukat” – foglalta össze nevelési elveiket Bátyai Éva óvodavezető. Mint kiemelte, mindezt nem egyedül szeretnék megvalósítani, hanem a családokkal együttműködve.Hegyvideki_Mesevar_Ovoda3Lehetőséget biztosítanak a megkésett beszédfejlődésű, hallássérült és egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő gyerekek fogadására, és tehetségműhelyek is működnek az óvodában. Nagycsoportos kortól háromféle tevékenységet lehet választani: a kézműves technikák fejlesztése, a mozgáskoordináció fejlesztése és a kreatív, logikus, problémamegoldó gondolkodás fejlesztése közül.
A Hegyvidéki Mesevár Óvoda arra törekszik, hogy a gyerekek örömmel járjanak oda, és jól érezzék magukat, kellőképpen fejlődjenek azok az egyéni és társas képességeik, tudásuk, kompetenciáik, amelyek elengedhetetlenek az iskolába kerüléshez. Élményszerző kirándulásokat, programokat szervez, megünnepli a jeles napokat, lehetővé teszi, hogy a szülők részt vegyenek a csoportok munkájában.
Délutánonként az óvodában foci, néptánc, buboréktorna, judo, sakk, jazzbalett, külső helyszínen úszás is igénybe vehető, továbbá katolikus és református hittanra is járhatnak a gyerekek. Számos kitüntetést és minősítést nyert már el a Mesevár: ilyen a „Madárbarát Óvoda”, a „Zöld Óvoda”, a „Nárcisz Óvoda” és a „Biztonságos Óvoda” cím.Hegyvideki_Mesevar_Ovoda2