Hogyan kandírozzunk virágot?
A kandírozás német eredetű szó, azt jelenti, hogy gyümölcsöket, virágokat kristályos cukorral bevonva tartósítunk. Kandírozásra az olyan apróbb virágok alkalmasak, mint például az ibolya, árvácska, rózsaszirom, akácvirág stb.
- Csak olyan virágokat szabad felhasználni, amelyekről biztosan tudjuk, hogy vegyszermentes környezetben növekedtek.
- Virágszedésre a délelőtti órák a legalkalmasabbak, amikor a reggeli harmat már felszáradt a szirmokról, de a nap ereje még nem szívta ki őket.
- A virágokat felhasználás előtt óvatosan le kell öblíteni, és lerázogatni.
- Ezután néhány tojásfehérjét habosra, de nem keményre kell verni, és a virágokat a száruknál fogva belemártani. Mindegyiket egyenként kristálycukorral kell megszórni, és rácsra fektetve 2-3 órán át szikkadni hagyni.
Különleges és egyedi meglepetés lehet egy kandírozott virágokkal díszített torta, mint amilyen az általunk fentebb ajánlott anyák napi desszert is!
Pákozdi Judit