Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_parkolo_megujulo_jardak

Új parkoló, megújuló járdák

Járdafelújítások zajlottak a Hegyvidék több pontján az elmúlt hetekben. Már ismét járhatnak a gyalogosok a Stromfeld Aurél út 30–42., a Hollósy Simon utca 29. és a Kiss János altábornagy utca 45–49. előtti szakaszokon, ahol a botlásveszélyes térkő burkolatot és a hibás aszfaltot javították ki a munkások. Ugyanez vár a Margaréta utca járdájára, amelynek folyamatban van a rekonstrukciója.

Nyolcvanhét parkolóhely létesült az Eötvös út és a Hegyhát út találkozásánál, ahol eddig egy murvás, nagyon rossz minőségű, aszfaltozott területet használtak az autósok. A fejlesztés során a környezethez illő, térköves burkolat készült, és megtörtént a parkolóhelyek elválasztása is. A terület rövid sétatávolságra található a Normafától, így várhatóan népszerű lesz a kirándulók körében, és tehermentesíti az erdőhöz közelebbi parkolókat.
Korábban rendre nagyobb mennyiségű víz került a Zalai út 6/a-b-c előtti murvás parkolóra, amelynek emiatt károsodott az aljzata, ez pedig már a használhatóság rovására ment. Ezért a Hegyvidéki Önkormányzat előbb megoldotta a csapadékvíz elvezetését a Zalai út és a Dániel út sarkán, majd helyreállíttatta a parkolórészt.
Jól halad az úthibák megszüntetése, az idén mostanáig közel hatszáz kátyút tüntettek el a szakemberek. Továbbra is várják a lakossági bejelentéseket, amiket a kerületi kezelésű utaknál a www.hegyvidek.hu honlapon lehet megtenni. Főutak és tömegközlekedési útvonalak esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni.
A biztonságos gázellátás érdekében, az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. megbízásából, a Gázkar Kft. gázvezeték-rekonstrukcióba kezd májusban a Kiss János altábornagy utcában, a Tartsay Vilmos utca és Kiss János altábornagy utca 28/a közötti szakaszon, valamint az Óra úton, a Diana utca és a Tündér utca között. A munkálatok idején útszűkület és parkolási korlátozások is előfordulhatnak.

MM.