Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új intézményvezető a János kórház élén

Dr. Ralovich Zsoltot nevezte ki 2021. január elsejével az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő intézményvezetőjévé Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Dr. Ralovich Zsolt 51 éves, Budapesten született, három gyermek édesapja. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1994-ben diplomázott, a Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem Orvostovábbképző Karán 2000-ben aneszteziológia–intenzív terápia szakorvosi vizsgát tett.

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szakokleveles orvos-közgazdász, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában egészségügyi szakmenedzser, majd okleveles egészségügyi menedzser (MSc) végzettséget szerzett. Az Egyesült Királyságban és Hollandiában is tanult.Uj_intezmenyvezeto_a_Janos_korhaz_elen

1994 óta aneszteziológus orvosként dolgozik az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben. 2002 és 2012 között a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet controlling osztályvezetője, majd finanszírozási és controlling igazgatója, 2012-től a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója volt.

2016 óta a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi tagja. 2019-ben Batthyány-Strattmann László-díjjal tüntették ki.