Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ria, ria, Hungária!

…és akkor Fiola Attila elindult, néhány másodperc múlva pedig hangrobbanás rázta meg a MOM Sport környékét. Az epicentrum természetesen a MOM Beach volt, ahol száznál is többen drukkoltak a magyar válogatottnak a világbajnok franciák elleni Európa-bajnoki csoportmeccs idején. Akkor sem csöndesedtek el a szurkolók, amikor az ellenfél egy elkerülhető góllal egyenlített, sőt, döntetlennél talán még többször hangzott fel a „Hajrá, magyarok!”, vagy a jól ismert „Ria, ria, Hungária!” rigmus.
Kétségtelen tehát, hogy a Hegyvidéken is egymásra talált a válogatott és a közönség. Kritikákat ezúttal még hébe-hóba sem lehetett hallani, biztató szavakat – mit szavakat, üvöltést! – viszont annál többet.Ria_ria_Hungaria1„A portugálok elleni meccsen is itt ültünk, parádés volt a hangulat. Kár azért az utolsó öt percért, de így sem bántotta senki a fiúkat, mert mindent megtettek a győzelemért. Másnapra teljesen berekedtem, féltem is kicsit, hogy a mai meccsre nem marad hangom, de aztán minden rendben volt. Megint alaposan kiüvöltöztem magam!” – mesélte nevetve Robi, aki a magyar gólnál akkorát ugrott, hogy sikeresen magára borította a sörét.
„Ha ezen múlik a magyar gól, én is leöntöm magam” – vette át a szót Csaba, aki a közelben lakik, és az esti meccsekre, no meg persze a magyarok mérkőzéseire mindig eljön a MOM Beachre. „Egészen más itt szurkolni, mint otthon, tévé előtt. Hatalmas a kivetítő, senki sem szól, ha kiabálunk, a szabad levegőn vagyunk, ráadásul jó sokan, úgyhogy majdnem olyan, mint a stadionban” – foglalta össze a közös meccsnézés előnyeit.Ria_ria_Hungaria2A társaságot emelte ki mint vonzerőt Márta. Bár ő a fociért annyira nincs oda, a barátai és a magyar válogatott kedvéért már másodszor járt itt. „Többen vagyunk, fiúk és lányok vegyesen, ha nem értek valamit, van kitől kérdezni. Jövök a németmeccsre is, és remélem, nem az lesz az utolsó! Én itt leszek a magyarok összes mérkőzésén!” – ígérte az egyetemista.
A jó hangulat tehát adott – és nem csak Magyarország meccsein –, valamint nézőkből és izgalomból sincs hiány. Ez utóbbit a szervezők is fokozzák azzal, hogy tombolát hirdetnek. A bilétákkal a szponzorok által felajánlott ajándékokat vihetnek haza a szerencsések.

M.