Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vaganyfelujitas__lepett_az_onkormanyzat_1

Vágányfelújítás – lépett az önkormányzat

Jogosan panaszkodnak a Nagyenyed utcában élők, hogy a villamosvágány-felújítás megkeseríti az életüket. Azt kifogásolják, hogy a kivitelező már reggel fél 7-kor megkezdi a munkát, a burkolatbontás pedig éktelen lármával jár. Szerintük ez ellentétes a vonatkozó kerületi rendelettel, ami kimondja, hogy zajos tevékenységet 7 óra előtt nem lehet végezni.
A lakók felkeresték a Hegyvidéki Önkormányzatot, az illetékes iroda pedig máris megtette a szükséges lépéseket, felszólította a kivitelezőt, hogy tartsa be az időkorlátokat. Amennyiben ez nem jár eredménnyel, elindul az ilyenkor szokásos hatósági eljárás. A Nagyenyed utcai felújítást a Budapesti Közlekedési Zrt. rendelte meg, a munkálatok várhatóan augusztus 9-ig tartanak.
A kivitelező kicseréli a villamosvágányokat, felújítja a csatlakozó burkolatokat, az útburkolati jeleket, továbbá korszerű, nagy teherbírású, közös közlekedési sávot alakít ki. Jelenleg tilos a parkolás a Nagyenyed utca mindkét oldalán, az utca pedig egyirányú lett az Alkotás utca felé, egy sáv vezet arra a Böszörményi útról. Az Istenhegyi útról nem lehet behajtani egyenesen a Nagyenyed utcába, a hegy felől érkezők csak a Böszörményi útra jobbra letérve tudnak továbbhaladni.
Változások történtek a közösségi közlekedésben is. A hegyről érkező autóbuszok az Istenhegyi útról a Németvölgyi út–Királyhágó tér–Böszörményi út–Nagyenyed utca terelőútvonalon jutnak le az Alkotás utcába. Az 59-es villamos nem jár a Nagyenyed utcában, helyette pótlóbuszok szállítják az utasokat az Alkotás utca–Királyhágó utca–Böszörményi út vonalon. A 21 és 21A jelzésű buszok az Alkotás utcából a Királyhágó utca–Orbánhegyi út–Istenhegyi út vonalon jutnak el a magasabban fekvő területekre.
A közösségi közlekedés módosulásairól részletes tájékoztató olvasható a Budapesti Közlekedési Központ honlapján: www.bkk.hu. Vaganyfelujitas__lepett_az_onkormanyzat_2

-os