Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kozmujavitasok_kezdodtek

Közműjavítások kezdődtek

Május második felében több nagy közműjavítás és -építés várható a Hegyvidéken.

Nemcsak bosszantó, hanem balesetveszélyes is lehet a szabálytalan parkolás, különösen akkor, ha az autósok nem tartják be a kereszteződésekben érvényes 5 méteres tiltó szabályt. Ezért is pótolja folyamatosan a megrongálódó pollereket (parkolást gátló oszlopokat), és helyez el újakat az önkormányzat, amely ezzel kapcsolatban figyelembe veszi a lakossági észrevételeket.
A következő időszakban a Győri út kereszteződéseiben tűnnek majd fel az oszlopok, így megszűnik a Táltos, a Bán és a Kapitány utca sarkán rendszeresen előforduló szabálytalan parkolás. Szintén gyakori volt, hogy a tiltás ellenére sokan a Kék golyó utca és az Istenhegyi út találkozásánál, a járdán hagyták autóikat, holott tábla nem ad erre lehetőséget. Azon a részen hamarosan bővül a megállóhelyek száma, két új parkolóhely épül az elektromos töltő közelében. Szintén több lesz az igénybe vehető hely a Zsámbéki úton, ahol a jövőben mindkét oldalon parkolhatnak majd az autósok. Ennek táblázása és a felfestés hamarosan elkészül.
A csapadék okozott gondot a Mártonvölgyi úton. Közel százméteres szakaszon új kiemelt szegélyt raknak le a munkások, a régi ugyanis megsérült, elporladt, ezért nem volt megfelelő a vízelvezetés. Hasonló okokból dolgoznak a Bükkös út és Hó utca kereszteződésénél, ahol szintén a vízelvezetést kell megoldani.
Május második felében több nagy közműjavítás és -építés várható a Hegyvidéken. A biztonságos gázellátás érdekében az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. megbízásából a Gázkar Kft. gázvezeték-rekonstrukciót végez a Kiss János altábornagy utcában, a Tartsay Vilmos utca és Kiss János altábornagy utca 28/a közötti szakaszon, valamint az Óra úton, a Diana utca és a Tündér utca között. Az ELMŰ Hálózati Kft. megrendelésére az Észak-Budai Zrt. fogyasztói csatlakozás létesítése céljából elektromoshálózat-építést végez a Csillagvölgyi út és Béla király út csomópontjában. A munkálatok idején útszűkületre és parkolási korlátozásokra kell számítani.

MM.