Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tetőfelújítás a Jókai iskolában

Sokéves előkészítő munka eredményeként május elején megkezdődött a Svábhegyi Jókai Mór Általános Iskola és Német Nemzetiségi Általános Iskola tetőfelújítási programja. A beruházásra a 2005/2020 (XII. 24.) Korm. határozat alapján Magyarország kormánya biztosította a fedezetet, míg a kivitelezéshez szükséges tervdokumentációt, az Örökségvédelmi Hivatallal egyeztetve, a Közép-Budai Tankerületi Központ készítette el.
Első lépésként megújul a födém és a szigetelés, továbbá lezajlik a tetőhéj és a tető teljes körű cseréje. A tető így visszanyeri az eredeti, egységes arculatát, valamint alkalmassá válik a beépítésre – ez utóbbi az oktatási intézmény fejlesztésének egy későbbi szakaszában történhet meg.Tetofelujitas_a_Jokai_iskolabanA kivitelezési munkák idején a közvetlenül a tetőfödém alatt lévő második emeleti tantermeket szakaszosan hagyták el a diákok. Mivel az érintett osztályok esetében az oktatás folyamatosságának biztosítása csak külső helyszín bevonásával volt megoldható, Pokorni Zoltán polgármester az iskola rendelkezésére bocsátotta a közeli Lívia-villát.
Oda költözött a 6. évfolyam két osztálya, míg az egyik felsős osztály a könyvtárban kapott helyet. A gyerekek és a pedagógusok így megfelelő körülmények között tölthetik el a tanévből hátralévő heteket. A belső munkálatok ezt követően is folytatódnak, a beruházás átadása nyáron várható.

M.