Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Újra megnyitott az Ugocsa utcai könyvtár

Az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára újra megnyitotta könyvtárait a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK). A 18 év alattiak önállóan csak akkor látogathatják ezeket, ha saját védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt, és a személyazonosságot is igazolni kell.

Az Ugocsa utcai könyvtárban jelenleg két szolgáltatástípus vehető igénybe. A könyvtárlátogatásra jogosult, védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók és a felügyeletük alatt álló kiskorúak a polcokról közvetlenül válogathatnak, és a használati szabályzat feltételei szerint igénybe vehetik a szolgáltatásokat. Az olvasók és a könyvtárosok biztonsága érdekében kötelező a maszkviselés és a távolságtartás, ajánlott a kézfertőtlenítés.

Sokan vannak még, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ezért nem léphetnek be a bibliotékákba, de igénylik a kölcsönzés lehetőségét. Az FSZEK ezért, az olvasók igényeire figyelve, továbbra is biztosítja a Könyvtári Cserepont szolgáltatást, amelynek keretében a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők a könyvtárakba való belépés nélkül, előzetes igényleadással kölcsönözhetnek. Minden esetben visszajelzést kapnak kéréseik teljesíthetőségéről, valamint arról, hogy mikortól vehetik át a keresett műveket. A Könyvtári Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is biztosított.

Olvasóbarát kedvezmények:

  • 30 nappal ingyenesen meghosszabbodik valamennyi érvényes olvasói tagság lejárata.
  • Az újranyitás előtt kikölcsönzött, még nem lejárt határidejű dokumentumok visszavitelére június 30-ig türelmi időt biztosítanak, csak július 1-jétől számolnak fel késedelmi díjat.
  • Az olvasók kényelme és gyorsabb kiszolgálása érdekében június 30-ig fenntartják az előjegyzés ingyenességét is.

Nyitvatartás: hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 9.00–18.00, szerdán 14.00–18.00, szombaton 9.00–14.00 óráig. A Könyvtári Cserepont szolgáltatás ugyanebben az időrendben vehető igénybe.

Cím: XII., Ugocsa utca 10.Ujra_megnyitott_az_Ugocsa_utcai_konyvtar