Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Újraindult a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Könyvtári Cserepont szolgáltatása

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fokozatos újranyitásának első ütemeként 2021. április 21-től újraindította Könyvtári Cserepont szolgáltatását az Ugocsa utcai könyvtárában is. Ez a kölcsönzést átmeneti feltételekkel teszi lehetővé.

Fontos információ, hogy a FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva, a szolgáltatás szüneteltetése alatt is folyamatosan hosszabbította az érvényes könyvtári tagságok és kölcsönzések lejáratát.

A Könyvtári Cserepont szolgáltatást kizárólag a könyvtárakba való belépés nélkül, ajtón, vagy ablakon keresztül biztosítjuk. Mivel ez az olvasóink számára nem kedvező körülmények között, előzetes igényleadással és az utcán történő várakozással működhet, a szolgáltatást átmeneti lehetőségként kínáljuk mindazoknak, akiknek hiányzik a könyvtár újdonságokkal folyamatosan bővülő kínálata. Éppen ezért jelenleg csak azoktól kérjük a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon élni kívánnak a kölcsönzés lehetőségével.

A Könyvtári Cserepontokon a következő szolgáltatásokat kínáljuk:

• az olvasóknál lévő művek visszavétele;

• előre megrendelt, előjegyzett dokumentumok kölcsönzése;

• új beiratkozás, és a zárvatartás előtt lejárt tagságok hosszabbítása;

• tartozások rendezése.

A dokumentumok kölcsönzésére a Használati Szabályzat megszokott feltételei érvényesek.

Mivel csak előzetesen igényelt, előjegyzett dokumentumokat lehet kölcsönözni, átmenetileg ismét ingyenessé tettük az előjegyzés szolgáltatást, amelynek keretében egyszerre maximum 8 példány kérhető. Az előjegyzésre 2021. április 19-től van lehetőség. A Cserepontokon március 8. előtt leadott előjegyzéseket nem kell ismételten igényelni, azokat a Cserepontok újranyitását követően folyamatosan teljesítjük.

Az Ugocsa utcai könyvtárban az igények leadásának módjai a következőek:

  • a (1)225-1228 -as telefonszámon
  • az fszek1201@fszek.hu e-mail címen
  • online, a fszek.hu oldalon a bejelentkezést követően

Kollégáink minden esetben visszajelzést küldenek a kérések teljesíthetőségéről, illetve arról, hogy mikortól lehet átvenni a keresett műveket.

Nyitvatartás:

H, K, Cs, P: 9:00-18:00

Sze: 14:00-18:00

Szo: 9:00-14:00

Felhívjuk figyelmét, hogy a Cserepont szolgáltatás igénybevételénél is kötelező a 1,5 méter távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése.