Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

CS-generáció – felhívás

Csukás István 85 éve, április 2-án született, és tavaly február 24-én hunyt el. Személyének, alkotásainak, életművének tiszteletére e két időpont közötti hónapban a Bettika Duóval közösen alkotói felhívást teszünk közzé – ezúttal felnőtteknek!
Viszonylag kevesen tudják, hogy mesék, gyerekregények és gyerekfilmek mellett Csukás több mint ötszáz felnőttverset is írt. Ebből az egyiket, egy fiatalon írt önarcképverset foglalt zenébe most a Bettika Duo, címe: Egy fényképre. Azért, hogy a költő születésnapjára egy klassz klippremiert tudjunk ebből tartani, szükség van animációra, amit az általatok készített rajzokból és egyéb alkotásokból (ami készülhet bármilyen technikával, ami eszetekbe jut – például gyurma, báb, hímzés, kollázs stb.) állítanánk össze. Lényeg, hogy használd a fantáziád, és alkoss a két kezeddel!
Hallgasd meg a dalt, gondold át, mi jut eszedbe, milyen emléked van Csukás Istvánról, karaktereiről, meséiről, verseiről, és március 22-ig küldd el jó minőségű fekvő fotón művedet az info@lovasut.hu-ra. Kérjük, írd hozzá az e-mailhez, ha egyetértesz, azt is, hogy: „Hozzájárulok a művem felhasználásához a klipben, és nevem nyilvánosan feltüntethető az alkotók között.” Cs-generacio

(Forrás: lovasut.hu)