Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Harc_a_szabalytalan_parkolas_ellen

Harc a szabálytalan parkolás ellen

Megkezdődött a hegyvidéki közterületek tavaszi megújítása, a korábbi hónapokban kialakuló út-, járda- és lépcsőhibák javítása. Részlegesen renoválták a munkások a Diana lépcsőt, helyre tették és rögzítették a meglazult köveket, fugáztak, helyreállították a megsüllyedt pihenőt, egyúttal megszüntették a pocsolyák kialakulásának lehetőségét. Beszakadt az út a Galgóczy utcában és a Virányos úton is, ezeket ideiglenesen kijavították.
Pótolták a hiányzókat és új pollereket, azaz parkolásgátló oszlopokat telepítettek egyebek közt a Kék golyó utcában, a Szent Orbán téren, valamint az Agárdi út és Németvölgyi út sarkán. Erre azért is szükség van, mert így lehet hatékonyan megakadályozni a szabálytalan járdára, sarokra parkolást, ami egyre több helyen fordul elő.
Új lendületet kapott a télen sem szünetelő kátyúzás, miután a kedvező időjárási viszonyoknak köszönhetően megnyitottak a meleg aszfaltot biztosító üzemek. Így már ezzel a tartós módszerrel szüntetik meg a szakemberek az úthibákat a Szolyva, a Galántai és a Pagony utcában, valamint a Zugligeti, a Csillagvölgyi, a Mátyás király, a Magas és a Kázmér úton. Néhány hete még hidegaszfaltozással kátyúztak a György Aladár és a Csaba utcában, a Zalai úton, valamint az Irhás árokban.
A kátyúk regisztrálásában az önkormányzat továbbra is számít az itt élők segítségére. Működik az úthiba-bejelentő a www.hegyvidek.hu honlapon.
A fenti szolgáltatások a kerületi kezelésű utakra vonatkoznak. Jellemzően a főutak és azok, ahol tömegközlekedési eszközök járnak, a fővároshoz tartoznak. Ha ezeken tapasztalunk úthibát, akkor a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni.

M.