Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Futással és focival kezdődött a diáksportbajnokság

Minden évben több ezer általános iskolás és gimnazista vesz részt a Hegyvidéki Diáksport Bajnokságban. A XII. kerület legnagyobb versenysorozatában az idei tanévben tíz sportág kapott helyet: atlétika, floorball, kosárlabda, labdarúgás, partizán, röplabda, sakk, túrázás, úszás és szellemi olimpia.
A szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. felhívásához tizenkét iskola csatlakozott. A tankerülethez tartozó intézmények mellett az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola, a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola, a Diana utcai Testnevelési Egyetem (TE) Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Budai Középiskola vesz részt a mintegy ötven sportnapon.Futassal_es_focival_kezdodott_a_diaksportbajnoksagMivel a Hegyvidéki Diáksport Bajnokság elsősorban a mozgás, a sport népszerűsítéséről szól, nem pedig a csúcsok megdöntéséről, ezért az iskolák közötti pontversenyt az elindított tanulók száma is alakítja. Ezt komolyan is veszik az oktatási intézmények, az utóbbi években rendre ezerhez közeli érmet adtak át a szervezők. A tanév végén az iskolák, az önkormányzatnak köszönhetően, a helyezésüknek megfelelő pénzdíjban részesülnek, amelyet sportfelszerelésre fordíthatnak.
A kellemes őszi időt kihasználva már le is zajlott a mezei futóverseny, 564 diák állt rajthoz az Anna-réten. A legkisebbek 600 méteren, a középiskolások 2 kilométer feletti távon versengtek. Egyéniben az általános iskolás korosztályban a Zugligeti Általános Iskola két győzelme mellett az ELTE-gyakorlóiskola, a Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium, a Pannonia Sacra, a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola, a Városmajori Gimnázium és a TE-gyakorlóiskola versenyzői egy-egy érmet vittek haza. A középiskolások között három városmajori gimnazista és egy Diana utcai tanuló állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Csapatban az általános iskolák versenyében három elsőséggel tarolt az ELTE-gyakorlóiskola a két kategóriában az élen végző Zugligeti, valamint az egy győzelmet elérő Városmajori Gimnázium, TE-gyakorlóiskola és Pannonia Sacra előtt. A középiskolák között az egyénivel megegyező eredmény született, azaz a Városmajori Gimnázium három, a TE-gyakorlóiskola egy kategóriát nyert meg.
A fiúk léptek pályára a IV. korcsoportos zárt focibajnokságban. A hét csapatot felvonultató villámtornán a Pannonia Sacra veretlenül és kapott gól nélkül hódította el az első helyet, a döntőben 2–0-s győzelmet aratott a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium csapata ellen. A bronzmeccsen a városmajoriak 3–1-re verték a zugligetieket.

M.