Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Komposztalokeretek_teritesmentesen

Komposztálókeretek térítésmentesen


Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöld felület, kert övezi, amelyek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyaghulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása. A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége. Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztáljak. Önkormányzatunk az idén is lehetőséget biztosít komposztálókeretek térítésmentes átvételére, a készlet erejéig.

A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.

A jelentkezés módja 2021. október 11-től:

– online a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ honlapon, a Zöld Iroda fül alatt várjuk a jelentkezését 2021. október 29. (kedd) 13.00 óráig.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

A komposztálóeszközök átvételének további feltétele egy kb. 60 perces, komposztálással kapcsolatos, érdekes oktatáson való részvétel.

Az oktatások időpontja és helyszíne:

– 2021. november 3-án (szerdán) 16.30 óra és 18.00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme, 1124 Budapest, Törpe utca 2.

– 2021. november 4-én (csütörtökön) 16.30 óra és 18.00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme, 1124 Budapest, Törpe utca 2.

Az eszközök az oktatást követően a helyszínen vehetők át.