Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Névtelen utak újulnak meg

Két útszakasz kap szilárd burkolatot a XII. kerületben a földutak megszüntetését célzó program keretében. Hamarosan aszfalton közlekedhetnek az arra járók a Lóránt út és a Gyöngyvirág utca közötti, valamint a Moha út feletti, úgynevezett névtelen utakon.
Még októberben megújul a meglévő, de balesetveszélyes támfal a Lóránt közben. Rövidesen megkezdődik a Pagony utca melletti lépcső átépítése. A szakemberek felszedik az elhasználódott hasítottkő-burkolatot, felbontják a felépítmény alapját, majd azt visszaépítve térkő burkolatot raknak le.
Jól halad a néhány hete a Diós árokban megkezdett járdaépítés. Erről korábban helyi szavazást tartott a Hegyvidéki Önkormányzat, a környéken élők döntöttek a fogaskerekű megállója és a 10/b épület közötti nyomvonalról. A lakók azt a megoldást választották, ami a parkolóhelyek kárára megkíméli a fákat.
A balesetveszélyes úthibákat a bejelentéstől vagy az észleléstől számított 72 órán belül kijavítják a karbantartók. A kerületi utakon észlelt kátyúkat a www.hegyvidek.hu oldalon lehet jelezni, fővárosi kezelésű utak esetében pedig a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni. Ez utóbbiak közé (fő szabály szerint) a főutak és a tömegközlekedéssel érintett útszakaszok tartoznak.

M.