Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Közműfelújítások a XII. kerületben

Lakossági kérésre javíttatja meg a Hegyvidéki Önkormányzat a Fodor utca 62.-nél található lépcsőt. Egyelőre a kifordult elemeket helyezik vissza a szakemberek, valamint a meglévő kőburkolat felhasználásával megszüntetik a járófelület töredezettségét. Nagyobb renoválásnak most nincs értelme, ugyanis a lépcsősor felénél lévő ingatlanon építkezés folyik, ezért jelenleg a balesetveszély elhárítása a cél.
Ugyancsak lakossági bejelentést követően kezdődhet meg a Pagony utca 2–4. közötti lépcső rekonstrukciója. Itt a régi andezitburkolat elhasználódott, megérett a felújításra, ami még az ősszel megtörténik.
Fontos fejlesztés készült el a Maros utca felső szakaszán. A zeneiskola mögötti gyalogátkelőt lesüllyesztette a kivitelező, így az egy szintbe került a járdával, ezáltal biztosított lett az akadálymentes közlekedés.Kozmufelujitasok1Folyamatosan halad a kerületi utak kátyúzása, a balesetveszélyes úthibákat 72 órás határidővel javítják ki a munkások. A lakossági bejelentéseket XII. kerületi utak esetében a www.hegyvidek.hu oldalon, míg a fővárosi kezelésű helyszíneken – fő szabály szerint a főutakon és a tömegközlekedés által használt utakon – észlelt kátyúkat a 06-1/301-7500-as telefonszámon lehet jelezni.
A XII. kerület három pontján zajlanak nagyobb közműmunkák. A Csörsz utca Nagy Jenő utca és Böszörményi út közötti szakaszán a Fővárosi Vízművek megbízásából vízvezeték-felújítást végez a Csőfek Kft. A munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak.
Szeptember közepéig gázvezeték-rekonstrukció folyik a Zsámbéki utcában. A biztonságos gázellátást szavatoló fejlesztést az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. rendelte meg a Ramico Kft.-től.
Szintén szeptember közepéig zajlik a kábelfektetés a Felső Svábhegyi út 3–20. között. A munkával az Álomszer Kft.-t bízta meg az ELMŰ Hálózati Kft. Mindhárom fent említett szakaszon útszűkületre és parkolási korlátozásokra kell számítani. Kozmufelujitasok2

mm.