Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Zöldhulladékot az FKF-logós zsákokba!

Mostanában sokan érdeklődnek a zöldhulladékos zsákok iránt a Hegyvidéki Zöld Irodánál. A nyári időszakban ezek a – lebomló – műanyagból készülő eszközök jó megoldást jelentenek a kertben keletkező hulladék megnyugtató elhelyezésére.
Az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott zsákokat, megtöltve, a ház elé, kukásautóval jól megközelíthető helyre kell tenni, ahonnan a cég meghatározott rendben elszállítja, és komposztálással hasznosítja a zöldhulladékot. Így ha saját magunk nem komposztálunk, akkor is környezettudatos módon tudunk megszabadulni a fűnyíráskor keletkező nyesedéktől, lombtól, az apróra vágott gallyaktól és hasonlóktól. A nehezen komposztálódó, gyantás fenyőágakat és tűleveleket, valamint a dióleveleket ne tegyük a többi közé! A „kerti zöldhulladékgyűjtő zsák” feliratú zsákokat a XII. kerületben pénteken – gyakran már kora hajnalban – elviszi az FKF.Zoldhulladekot_az_FKF_lebomlo_zsakokbaA zsákok gyártásában mutatkozott némi átmeneti fennakadás, ami egyes értékesítési helyeken készlethiányt eredményezett, de a helyzet rendeződött, így már hozzájuk lehet jutni, bruttó 235 forintért. A legbiztosabb és a XII. kerületből viszonylag könnyen elérhető beszerzési forrás az FKF Budai Ügyfélszolgálati Központja (II., Fő utca 47., nyitvatartás: hétfőn, szerdán, csütörtökön 8.00–16.00, kedden 10.00–18.00, pénteken 8.00–14.00 óráig).
Fejenként napi tíz zsák vásárolható! Egyébként is érdemes megfontolni, hogy valójában mennyire van szükségünk a szezonban, mert a lebomló zsákok szavatossága rövidebb, mint amit egy nejlonzacskónál megszoktunk. Ráadásul az idei (zöld csíkos) zsákok elszállítását csak 2022 áprilisáig vállalja az FKF.

B.