Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Családbarát Hegyvidéki Önkormányzat

Az önkormányzat nemcsak a XII. kerületi polgárokat érintő intézkedéseivel, hanem saját példájával is igyekszik családbarát hellyé formálni a Hegyvidéket: a polgármesteri hivatal dolgozóit támogatni akarja abban, hogy a munkahelyük mellett otthon is meg tudják állni a helyüket. Ezt a törekvést igazolja a Családbarát Hely védjegy, aminek az odaítéléséről a napokban döntött a Családbarát Magyarország Központ.

„Két évvel ezelőtt már elnyertük a Családbarát Munkahely címet, ennek megerősítése a most kapott tanúsítvány. A korábban bevezetett családbarát intézkedéseinken túl az otthoni munkavégzés kiterjesztése volt az, ami további jelentős, pozitív változást hozott a családos munkavállalók életében” – mondta el lapunknak dr. Gottfried-Tusor Gabriella jegyző.

A hivatal vezetője arról is beszélt, hogy a járvány idején sok munkahelyen alkalmazták a home office-t, a Hegyvidéki Önkormányzat azonban a korlátozások megszüntetését követően is széles körben fenntartotta, a kollégák teljesítménye ugyanis ebben a munkavégzési formában is elérte az elvárt szintet. Az elmúlt két évben – a járvány kitörése óta – a munkatársak és az ügyfelek egészségének védelme került a középpontba, és az önkormányzat a továbbiakban is számít a helyi polgárok megértő együttműködésére a hivatali ügyintézéskor.

k.