Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Klímabarát totó – megvannak a nyertesek

A Hegyvidéki Zöld Iroda közreműködésével tavaly ősszel nyolcrészes tematikus játékot indítottunk lapunkban. Április közepére a sikeres megfejtők között kisorsolt díjak mindegyike gazdára talált.
A KEHOP-1.2.1-18-2019-00242 „Helyi klímastratégia elkészítése, valamint klímatudatosságot erősítő szemléletformálás a Hegyvidéken” című program keretében megvalósított játék révén az egyre húsbavágóbb kérdésekkel kapcsolatos ismeretek terjesztése volt a legfőbb cél. Az első totó 11 kérdése, az őszi időszakhoz kapcsolódva, a komposztálás volt. Utána a klímavédelem ügyei kerültek górcső alá. A résztvevők megtippelhették a többi között azt is, hogy heti egy húsmentes nap mennyi üvegházhatású gáz megspórolását jelenti.
A karácsonyi játék az ünnep környezeti vonatkozásaival foglalkozott, ötleteket adva, hogy ne csak a fenyő legyen „zöld”. Az új év a levegőminőség és az energiafogyasztás kérdéssoraival indult, amit a közlekedés környezetterhelésének jelentőségét és csökkentésének lehetőségeit feltáró kvíz követett. A nyolc alkalomba belefértek az éghajlat és a víz védelmének problémái is.Klimabarat_totoA 2021. december 12-i és a 2022. február 28-i sorsolás után az utolsó szakasz megfejtéseit április 12-ig lehetett elküldeni a Hegyvidéki Zöld Iroda e-mail-címére (zoldpont@hegyvidek.hu), vagy bedobni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán elhelyezett gyűjtőládába. Az egyes totók megfejtéseit összeolvasva a Hegyvidéki Zöld Iroda legfőbb üzenete alakult ki: „Klímabarát Hegyvidék Veled kezdődik. Kapcsolódjon be a Zöld iroda programjaiba. Szeretettel várjuk önt is!” Az összesen 109 helyes megfejtő közül az első sorsolás nyertese Imrefi Ágnes, a másodiké Királyné Dán Sarolta, a harmadiké pedig Balázs-Fülöp Margit lett.
A jelentős érdeklődés valószínűleg nemcsak a húszezer forint értékű ajándékcsomagnak szólt, hanem a játék szeretetének és a felvetett témák aktualitásának is. A kérdések továbbra is megtalálhatók a zold.hegyvidek.hu/nyeremenyjatek/eddig-megjelent-totoink oldalon, így bárki bármikor lemérheti klímaügyi jártasságát.

B.