Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_mozgasserult-parkolo_a_Zugligeti_uton

Új mozgássérült-parkoló a Zugligeti úton

A megnövekedett igényekre való tekintettel a Hegyvidéki Önkormányzat új mozgássérült-parkolóhelyet létesíttetett a Zugligeti úton, a fővárossal egyeztetve, a 8-as számnál. A gondos tervezésnek köszönhetően mindezt úgy sikerült megoldani, hogy nem kellett helyet elvenni a meglévő parkolókból.
A jó időt kihasználva zajlik a tél nyomainak eltüntetése, a kisebb járda-, út- és lépcsőhibákat folyamatosan javítják a szakemberek. Hamarosan megkezdik az Ördögszikla közt az Edvi Illés úttal összekötő Lidérc lépcső botlásmentesítését, valamint a Zugligeti út járdájának javítását, míg a Székács utcában már elkészültek a járdakorrekcióval.
A következő napokban a XII. kerület több pontján kell számítani közműmunkák miatti útszűkületekre és parkolási korlátozásokra. A Hunyad lejtőn, a Kútvölgyi út és Hunyad lejtő 36. közötti szakaszon az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából elektromos kábelt fektet az Észak-Budai Zrt. Folyamatban van egy csatornabekötés a Virányos út és a Fészek utca csomópontjában, míg a Galgóczy utca 51/a előtt, a Regőczi István térnél a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. üzemzavar-elhárítást végez. A munkálatok idején a Galgóczy utcának a Béla király út és a Regőczi István tér közötti szakasza, továbbá a Kikelet utca gépkocsival csak a Béla király út felől közelíthető meg.
Ütemezetten folyik a kátyúmentesítés, az önkormányzat útellenőrei napi rendszerességgel dokumentálják az úthibákat, emellett várják a lakossági bejelentéseket. A főutak és a tömegközlekedéssel érintett utcák a fővároshoz tartoznak, ezek esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni. Minden más úthiba elhárítását a www.hegyvidek.hu honlapon keresztül lehet kérni. A balesetveszélyes kátyúk javítása soron kívül megtörténik.

M.