Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megujulo_keruleti_jardak

Megújuló kerületi járdák

A XII. kerület több pontján zajlott járdajavítás az utóbbi hetekben a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából. Mintegy 130 méteres szakaszon új térkövet raktak le a munkások a Kiss János altábornagy utcában, ahol nyomvonalas süllyedést állítottak helyre. Méghozzá úgy, hogy egyúttal sikerült megnövelni a csatlakozó zöld területet, ami nem ment a járda használhatóságának rovására.
Elkészült a Diana park és a Magyar Madártani Intézet közötti útszakasz járdájának rekonstrukciója is. A felújításkor az útépítők figyelembe vették az ott parkoló autókat, ezért a járda megerősített szerkezetet és új szegélyezést kapott. A biztonságos gyalogosközlekedés érdekében sima aszfaltot öntöttek.
Sikerült megszüntetni a gyökérkinyomódás miatti botlásveszélyt a Goldmark Károly utcában, ahol már le is aszfaltozták a bontással érintett területet. Hasonló volt a helyzet a Németvölgyi és az Agárdi út találkozásánál, az ott gondot okozó gyökereket a FŐKERT Zrt. szakemberei szakszerűen eltávolították. A térköves burkolatot helyreállították, a tervek szerint pollereket is kihelyeznek.Megujulo_keruleti_jardakA közműnyomvonal feletti járdahibát javították a Németvölgyi út 47–49. között, ahol aszfaltburkolat készült. Az utolsó simításokat végzik a Moha út feletti Névtelen úton, ahol a korábbi földút helyett aszfaltozott úttest épült, a rézsűs támfalak mellé pedig a gyalogosok biztonságát növelő védőkorlátok kerülnek. A közvilágítás is megújult, a festékhibás lámpaoszlopokat a gyártó cég a saját költségén cserélte ki.
Folyik a kátyúmentesítés is, a Hegyvidéki Önkormányzat útellenőrei rendszeresen dokumentálják az úthibákat. Várják a lakossági bejelentéseket is, a főutak és a tömegközlekedéssel érintett utcák esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni, minden más úthiba elhárítását a www.hegyvidek.hu honlapon keresztül lehet kérni.

MM.