Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sikeres szövetség a társasházakkal (II.)

Évente több tízmillió forinttal járul hozzá a Hegyvidéki Önkormányzat a társasházak felújítási munkálataihoz, a vis maior helyzetek kezeléséhez. Sorozatunkban a már megvalósuló fejlesztéseket, felújításokat, karbantartásokat mutatjuk be.

Több társasházzal is sikeresen pályázott az utóbbi években Tiszavári-Pánczél Erzsébet közös képviselő. Mint elmondta, a Hegyalja út 136–138. alatti épület a lapos tető újraszigetelésére 400 ezer, a gázvezetékek cseréjére 800 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az előbbi egy hosszabb ideje fennálló problémát oldott meg – sikerült megszüntetni az utolsó emeleti lakások beázását –, a vezetékcsere pedig a lakók biztonságát szolgálta.Sikeres_szovetseg_a_tarsashazakkal2Szintén a vészhelyzet elkerülését tette lehetővé az utcafronti erkélyek felújítása a Tartsay Vilmos utca 18.-ban. Erre a vis maior alapból kapott a ház 300 ezer forintot.
A társasházi pályázat segítségével valósulhatott meg a Határőr út 70/c épület homlokzati szigetelése, az 510 ezer forint nagy segítséget jelentett az ottani közösség számára. A fejlesztés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jelentősen csökkent a lakások energiafogyasztása, ami a környezetvédelem szempontjából is előrelépés.
A közös képviselő kiemelte, hogy egy-egy nagyobb felújítás tervezésekor megmozdulnak a lakóközösségek, az emberek még inkább együttműködnek egymással a közös cél érdekében. Ennek rendszerint a későbbiekben is megmarad a hatása, ezért a következő feladatokat gördülékenyebben oldják meg.Sikeres_szovetseg_a_tarsashazakkal1„Ha sikeresek voltunk, a lakók látják, hogy van értelme összefogni. Ez pedig rendkívül sokat számít a mindennapi együttélés során is – osztotta meg tapasztalatait Tiszavári-Pánczél Erzsébet, hozzátéve, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat szakirodája minden segítséget megad a pályázatok beadásakor. – Úgy látom, a kerület szívesen nyújt támogatást, mert ezzel is előmozdítja a Hegyvidék épülését, és motiválja a tulajdonosokat, hogy ne csak a legszükségesebb beruházásokat vállalják. Ezzel közösen tudjuk szépíteni lakókörnyezetünket.”

mm.