Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Változás a településrendezési tervek és a településképi rendelet egyeztetésében

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó Szervezetek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete döntött a Dél-Hegyvidék KÉSZ módosítás II. ütemével, a Kissvábhegy KÉSZ (a továbbiakban együtt: KÉSZ-ek) és a településképi rendelet módosításával kapcsolatosan, ami alapján a tervezési folyamat hamarosan megindul.

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet hatálybalépésével módosultak a településtervek – így a kerületi építési szabályzatok –, továbbá a településképi rendelet módosításának és az erre vonatkozó egyeztetési eljárás lefolytatásának a szabályai is.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jövőben a KÉSZ-ek és a településképi rendelet tervezetei az egyeztetési eljárás során a partnerek számára nem önkormányzatunk honlapján, hanem az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer felületén (röviden: E-TÉR) lesznek megtekinthetők és véleményezhetők.

A véleményezési eljárásban való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amit az alábbi oldalon keresztül tehetnek meg: https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal

A regisztráció menetével és az E-TÉR használatával kapcsolatban további információ a fenti linken érhető el.

Az egyes településtervek és a településképi rendelet tervezetének E-TÉR-ben történő közzétételéről és az egyeztetési eljárás megindításáról honlapunkon továbbra is tájékoztatjuk Önöket. Együttműködésüket előre is köszönjük!