Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megszepult_nevtelen_utak

Megszépült névtelen utak

A múlt év végén kezdődött meg a Hegyvidéken az úgynevezett névtelen utak rekonstrukciója. Két burkolatlan útszakaszról van szó a csillebérci területen, amelyeken eddig járda sem volt. A beruházással ez megváltozik, nemcsak betonalap készül, hanem aszfaltburkolatot kap az úttest, lehetővé válik a gyalogosközlekedés, megoldódik a világítás és a vízelvezetés. A Lóránt út és a Gyöngyvirág utca közötti, mintegy 150 méter hosszú névtelen utca már teljesen elkészült, átadták a forgalomnak.
A végéhez közeledik a Moha utca feletti névtelen utca rekonstrukciója is, ahol megerősítést kapott a rézsűtámfal, valamint egy 20 méteres szakaszon gabiontámfalat alakítottak ki a szakemberek. A helyére került a kiemelt szegély, és zúzottkő-terítést alkalmaztak több mint 200 méteren. Folyamatban van a közvilágítás kiépítése, míg az úttest – a Gyógyfű utcához hasonlóan – előre gyártott vízáteresztő burkolattal készül.
Befejeződött a Lóránt közben lévő, 12 méter hosszú és helyenként 3,5 méter magas támfal átépítése. Erre azért volt szükség, mert meggyengült a vasbetonszerkezete, így az építmény veszélyessé vált.
Mivel az időjárás lehetővé teszi, ismét melegaszfalttal javítják a munkások az úthibákat. A kátyúkat folyamatosan dokumentálják az útellenőrök, akik továbbra is várják a bejelentéseket. A Hegyvidéki Önkormányzathoz tartozó utak esetében a www.hegyvidek.hu oldalon lehet megtenni ezeket, míg a főutakon és a tömegközlekedési útvonalakon lévő kátyúk miatt a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni.
Zajlanak a közműépítések is, az Észak-Budai Zrt. elektromos kábelt fektet a Városmajor utcában, a Kék Golyó utca és a Városmajor utca 12. közötti járdaszakaszon. Ugyanez a cég üzemzavar-elhárítást végez a Tusnádi utcában, az Abos lépcső és a Zalatnai utca közötti részen.

mm.