Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Folyik_az_utakra_tapado_beton_eltavolitasa

Folyik az utakra tapadó beton eltávolítása

Sokan építkeznek a XII. kerületben, ezért jelentős a betonkeverő teherautók forgalma, aminek az egyik következménye az útra kerülő mixerbeton. Az útellenőrök és a rendészek folyamatosan ellenőrzik az útvonalakat, és amennyiben egyértelműen bizonyítható, ki okozta a szennyezést, megteszik a szükséges intézkedéseket. Nem lehetnek azonban mindenhol jelen, emiatt előfordulhat, hogy nincs gazdája az aszfaltra tapadó betonnak. Ebben az esetben az önkormányzat végezteti el az eltávolítást, amihez speciális marási technikára van szükség. Jelenleg négy helyszínen, az Adorján utcában, a Rácz Aladár úton, a Zugligeti úton és a Mártonhegyi úton folyik ilyen jellegű munka.

Egyszerűbb lett a parkolás, egyúttal biztonságosabb a gyalogosközlekedés a Szamos utcában, ahol az Ignotus utca és a Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszon módosult a parkolás rendje. Mostanáig az utca egyik oldalán 45 fokban álltak meg az autók, és mivel a másik oldal irányába nem volt meg a kellő távolság, sokszor nem hagytak elég helyet a gyalogosoknak. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy párhuzamos parkolást jelöl ki, így szemközt is meg lehet állni, ezzel pedig összességében nem csökken a helyek száma.
Hamarosan elkészül a Moha utca feletti, korábban burkolatlan névtelen utca rekonstrukciója. A rézsűs támfalat megerősítették, és húszméteres gabiontámfalat alakítottak ki a szakemberek. Már a helyére került az útalap és a kiemelt szegély, a közvilágítás kiépítése pedig folyamatban van. A közút a Gyógyfű utcában használt és ott jól „vizsgázó” előregyártott vízáteresztő burkolatot kap.
Megtépázta az utakat a téli időjárás, több helyen keletkeztek kisebb-nagyobb kátyúk. Ezeket folyamatosan javítják, a balesetveszélyes úthibákat 48 órán belül eltüntetik a munkások. A kátyúkat a Hegyvidéki Önkormányzathoz tartozó utak esetében a www.hegyvidek.hu weboldalon jelenthetjük be, míg a főutakon és a tömegközlekedési útvonalakon észlelt hibák miatt a 06-1/301-7500-as telefonszámot lehet hívni.

M.