Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kiélezett küzdelmek a diáksportbajnokságban

Labdajátékokkal folytatódott januárban a Hegyvidék legnagyobb létszámú és legsokszínűbb sportversenysorozata, a diáksportbajnokság. Ezúttal floorball és röplabda szerepelt a programban, a meccseket a XII. kerületi iskolákban szervezte meg a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.
Nagy csatát hozott az V–VI. korcsoportos floorballbajnokság a lányok között. Az Arany János iskola és a Testnevelési Egyetem (TE) gyakorlóiskolájának B-csapata végig fej-fej mellett haladt, azonos pontszámmal is zárt. Hiába volt jobb a TE gólaránya, az első mérkőzésen kikapott az Aranytól, így a sashegyiek vihették haza az aranyérmet. Ahogyan a fiúknál is, ahol azonban az Arany János iskola már pontelőnnyel utasította maga mögé a Városmajori Gimnáziumot és a TE-t.
A IV. korcsoportos fiúk mezőnyében a Zugligeti Általános Iskola veretlenül lett bajnok, a lánycsapatának viszont meg kellett elégednie a második hellyel. Hiába szerzett ugyanannyi pontot, mint a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola, a Csaba utcaiaktól elszenvedett vereség az aranyérmébe került.Kielezett_kuzdelmek_a_diaksportbajnoksegonA Pannonia Sacra a III. korcsoportos lányok küzdelméből is győztesen került ki, a képzeletbeli dobogó második fokára a Farkasréti Általános Iskolából érkező vendégcsapat állhatott. A Pannoniának volt esélye a harmadik arany megszerzésére is, ám ugyanebben a korcsoportban a fiúknál végül a második lett a TE mögött.
A röplabdabajnokságban, az V–VI. korcsoportos fiúknál, az A-csoportban a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola bizonyult a legjobbnak. Az iskolák közötti pontversenyt az alsós korosztályban a Pannonia Sacra vezeti, a középiskolásoknál pedig a Városmajori Gimnázium áll az élen.

M.