Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Díjat kaptak a tankerület kiválóságai

A tanév méltó lezárásaként díjakat adott át a Közép-Budai Tankerületi Központ a legkiválóbb diákoknak, pedagógusoknak, intézményi dolgozóknak. A XII. kerületből harmincnégy tanuló és huszonkilenc tanár, tanító, valamint nem pedagógus iskolai alkalmazott kapott jutalmat.

„Nemcsak a tanulmányi, művészeti vagy sportversenyeken elért eredmény, hanem a példaadó személyiség és a közösség érdekében végzett munka is számít” – emelte ki Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató azzal kapcsolatban, hogyan érdemelheti ki valaki a Tankerület Kiváló Diákja címet. A Közép-Budai Tankerületi Központ vezetője lapunknak elmondta, hogy a díjazott tanulók egy része az iskolájáért dolgozik rendkívül aktívan, akár a diákönkormányzat tagjaként, és vannak olyan fiatalok is, akik más fontos ügyekben, például a környezetvédelem terén, vagy a menekülteknek nyújtott segítő munkájukkal vívták ki közösségük elismerését.

Az igazgató kitért arra is, hogy az iskolai kollektívákból azokat köszöntötték, akik Miniszteri Elismerő Oklevelet vagy Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak, valamint akiket a tankerület díjazott kiváló munkájukért. A pedagógusokon kívül más intézményi dolgozókat is jutalmaztak, hiszen ők is nélkülözhetetlen tagjai az alkalmazotti közösségeknek – hangsúlyozta Hajnissné Anda Éva.Dijat_kaptak_a_tankerulet_kivalosagai

A Tankerület Kiváló Diákja díjban részesült a XII. kerületből Kiácz Boldizsár és Molnár Levente (Fekete István Általános Iskola), Erdei-Király Dániel, Fehér-Tordai Boróka, Deményi Ámon, Bodnár Lili, Nagy Balázs és Újvári Dániel (Németvölgyi Általános Iskola), Endrényi Zsigmond (Nyitott Világ Fejlesztő Iskola), Czagány Bulcsú, Kelemen Kata Andrea, Izsák Flóra Anna, Kovács Gregor, Pesze Alexandra és Zsom Kinga Regina (Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium), Bede Ágoston és Péri Janka (Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola), Vásárhelyi Borbála, Gyebnár Márton Bálint, Hutter Róbert Iván és Molnár-Szabó Benett (Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium), Mátyus Eliza, Polgár Sándor Attila, Sikos Ágoston Soma, Turi Júlia Réka, Molnár Kristóf István, Rózsa Félix Sámuel és Tatár Ágoston (Városmajori Gimnázium), Gavodi Júlia és Szűcs Péter (Városmajori Kós Károly Általános Iskola), Szinák Csaba Zalán és Bense Tamás István (Virányos Általános Iskola), valamint Herbák Emma és Budavári Gergely (Zugligeti Általános Iskola).

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Fekete Andrea és Szűcs Erzsébet (Fekete), Radnai Andrea, dr. Szőkéné Papp Judit és Nagy Ildikó Krisztina (Németvölgyi), továbbá Blagai Zsuzsanna, Firényi Klára és Barnáné Hubai Katalin (Virányos). Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Kovácsné Csomor Rita Ágnes és Szöllősi Katalin (Németvölgyi), Sánta Márta és Nagy Márta (Solti), valamint Harmath József és Nagy Zsuzsanna (Virányos).

A Tankerület Kiváló Pedagógusa díjat kapta meg Osztheimer Erika (Németvölgyi), Kovács Etelka Ilona (Arany), Ghyczyné Fáy Tünde (Solti), Sipos Katalin (Jókai), Orbán Péter Csaba és dr. Fülöpné Komáromi Szilvia (Tamási), Henn Ildikó és Brassóiné Pfendtner Ágnes (Városmajori), Sike József (Kós), Soós Margit (Virányos), Vittek Andrea (Zugligeti). A Tankerület Kiváló Dolgozója kitüntetésben részesült György Károlyné gyógypedagógiai asszisztens (Fekete), Szabó Éva Anita pedagógiai asszisztens (Németvölgyi), Balázs Zsuzsanna iskolatitkár (Solti) és Kádárné László Ibolya pedagógiai asszisztens (Jókai).

n.

 

Bárczy István-díj három pedagógusnak

Budapest Főváros Közgyűlése három XII. kerületi pedagógusnak is Bárczy István-díjat adományozott. Díjazott lett Krausz Téda, a Fekete István Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tagintézmény-vezetője, Máhr Kinga, a Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola középtagozatának vezetője, valamint Marosi Hedvig, a KIMBI Óvoda vezetője.