Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szemetet szedtek a hegyvidéki rendőrök

Szemétgyűjtési akciót hirdetett a Budapesti Rendőr-főkapitányság, aminek a keretében a kerületi kapitányságok munkatársai egy-egy zöld területet tisztítottak meg. A hegyvidéki rendőrök az Ágnes út és a Melinda út találkozásánál lévő erdőfoltot tették rendbe. A csapathoz Pokorni Zoltán polgármester is csatlakozott.

„Minden részlegünkön megkérdeztük, ki szeretne részt venni a szemétszedésben. Végül arról kellett dönteni, ki maradjon bent, mert mindenki a jó cél mellé akart állni” – érzékeltette kollégái lelkesedését dr. Tőzsér Gábor bűnügyi osztályvezető, a XII. kerületi rendőrkapitányság helyettes vezetője.

A rendőr százados elmondta, hogy az akciót eredetileg a Föld napjára tervezték, de az eső miatt el kellett halasztaniuk. Ezúttal mintegy húsz kollégájával együtt dolgozott a Széchenyi-hegyi erdőterületen, ahol mindenki megtöltött legalább egy zsákot az oda nem való hulladékokkal. A gyűjtéshez szükséges eszközöket, zsákokat, kesztyűket a Hegyvidéki Önkormányzat biztosította.Szemetet_szedtek_a_hegyvideki_rendorok

„Örömmel fogadjuk mindazok felajánlását, akik szívesen rászánnak néhány órát arra, hogy kitakarítsanak egy kiszemelt hegyvidéki erdőrészt” – egészítette ki az elhangzottakat Pokorni Zoltán. Arról is beszélt, hogy az egy évvel ezelőtt felállított önkormányzati takarítóbrigád folyamatosan a Hegyvidék rendjéért és tisztaságáért dolgozik, ezzel együtt rendszeresen felbukkannak hulladékkupacok az erdőszéleken, „a szemét pedig szemetet vonz”.

Sokan úgy gondolják, hogy ha sittet vagy kommunális szemetet nem is, zöldhulladékot azért lerakhatnak az erdő szélén, ám ez is szabálytalan és természetkárosító. A polgármester arra biztat mindenkit, hogy helyben hasznosítsa a kerti hulladékot, amihez az önkormányzat évek óta komposztálóláda-osztással és ingyenes ágaprítási akciókkal járul hozzá.

z.